Presidents’ Day i New York 2023

Presidents' Day i New York

På Presidents’ Day i New York ærer man alle USA’s præsidenter (både de tidligere og den nuværende). Den tredje mandag i februar fejrer man Presidents’ Day i hele USA. Man har valgt denne dag, fordi det er tæt på den første amerikanske præsident, George Washingtons, fødselsdag. Nedenfor kan du læse mere om Presidents’ Day.

George Washington?

George Washington var USA’s første præsident, og han styrede landet i to valgperioder, fra 1789 til 1797. Inden han blev præsident havde han en vigtig rolle i hæren, og han ledte American Continental Army til sejr i 1783. Washington er vel nok den mest berømte amerikanske politiker nogensinde, og han anses som værende det moderne USA’s fader. Både Washington D.C. og staten Washington er opkaldt efter George Washington, og han er også at finde på 1-dollar-sedlen og quarter-mønten (25 cent).

Hvad er Presidents’ Day?

Officielt er Presidents’ Day til for at hylde George Washingtons liv og gerninger. Nu om dage bruges dagen til at hædre alle de præsidenter, der har stået i spidsen for USA.

Hvornår er det Presidents’ Day?

George Washingtons fødselsdag er den 22. februar, men man har valgt, at Presidents’ Day er den tredje mandag i februar frem for, at helligdagen skal være på en fast dato. I 2023 er det Presidents’ Day mandag 20. februar. I og med Presidents’ Day er på en mandag, så kaldes den forlængede weekend for Presidents’ Day Weekend.

Hvad kan du forvente dig af Presidents’ Day Weekend?

I Presidents’ Day Weekend er der mange aktiviteter og sjove arrangementer rundt om i New York. Alle børnene i New York har fri fra skole, og der er mange arrangementer for børn. For eksempel afholder Intrepid Museum en “Kids Week”, der afsluttes med en sjov weekend. Lørdag og søndag er der nemlig masser af børnevenlige aktiviteter på museet. Du kan også besøge MoMA eller Metropolitan Museum of Art.

Presidents’ Day er også en populær dag hos butikker at starte sæsonens udsalg. Mange kontorer og butikker holder åbent som normalt, men børsen er lukket, og der er ret stille i Financial District på Presidents’ Day.

Desuden er Presidents’ Day en god dag at besøge seværdigheder, da de holder åbent som normalt. Dog kan der være flere besøgende end normalt denne dag. Du kan eksempelvis besøge Empire State Building eller tage hen til Frihedsgudinden.

Presidents' Day i New York - Empire State Building Presidents' Day i New York - Intrepid Museum

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev