TriBeCa i New York

TriBeCa i New York

TriBeCa i New York er et kvarter på Lower Manhattan. Navnet TriBeCa er en forkortelse af Triangle Below Canal Street. Det vil sige, at TriBeCa består af det triængulære område mellem Hudson River, Canal Street, Broadway og Vesey Street – sådan cirka i hvert fald. I den nordvestlige del af kvarteret finder du Holland Tunnel, der forbinder New York med New Jersey. TriBeCa er et hyggeligt område, som mange kendisser bor i.

Contents

TriBeCas historie

TriBeCa i New York er i dag et populært område, men sådan har det ikke altid været. Lagerbygningerne stammer tilbage fra den tid, hvor det var et industrikvarter. Mange af disse tidligere lagere er nu omdannet til privatboliger. En gruppe bz’ere flyttede i 1980’erne ind i de forfaldne lagerbygninger, der på daværende tidspunkt havde stået tomme i årevis. Det fik sat gang i områdets genopblomstring. Firmaer begyndte at flytte dertil, og inden for ti år blev TriBeCa til et eftertragtet område på Lower Manhattan.

TriBeCa er blevet udnævnt til at være et af de sikreste kvarterer i New York City, og mange film- og popstjerner bor her, bl.a. Beyoncé og Jay-Z, Taylor Swift, Justin Timberlake og Harry Styles, for bare at nævne nogle få. TriBeCa er nu et af de kvarterer i New York, der er dyrest at bo i.

Butikker og restauranter i TriBeCa

Det er ikke så overraskende, at et område med mange kendisser og dyre lejligheder er fyldt med luksusbutikker og fancy restauranter. Her ligger eksempelvis Takahachi, der er en japansk restaurant med sushi og a la carte-retter. Der er også Tribeca Grill, som Robert De Niro er en af ejerne af, og det er en rigtig populært restaurant blandt de lokale berømtheder. Hvis du er på udkig efter et sted med en mere afslappet stemning, så tag på den uprætentiøse bar Anotheroom. Den er romantisk og hyggelig, så det er et godt sted at tage på en date – især hvis din udkårne er vild med specialøl og god vin!

TriBeCa i New York - Udsigt TriBeCa i New York - Harrison Street

Pier 25 i TriBeCa

På TriBeCa-siden af Hudson River Park finder du Pier 25, hvor der er aktiviteter for folk i alle aldre. Til børn er der en legeplads med sprinklere og andre elementer, der giver mulighed for vandleg. Der er også en klatrevæg, volleyballbaner, minigolf og en terrasse med solstole.

Mellem april og oktober finder du også østersbaren Grand Banks, som ligger på en sejlbåd, der ligger forankret. Det er et stemningsfuldt sted at få en en cocktail og en bid mad blandt lokale, tilsat en god udsigt over Downtown Manhattans bygninger.

TriBeCa i New York - Beachvolley TriBeCa i New York - Grand Banks

TriBeCa Film Festival

Robert De Niro, Jane Rosenthal og Craig Hatkoff grundlagde TriBeCa Film Festival. Formålet var at flytte fokus over på noget mere positivt efter terrorangrebet den 11. september 2001 og at støtte genopbygningen af området. Filmfestivalen er blevet en af verdens mest prominente af slagsen, og den har fremmet New Yorks ry som filmby. Der vises blandt andet en masse dokumentarer, kortfilm og familiefilm, men der er også den årlige prisuddeling Artist Awards og mange gratis aktiviteter.

Den næste TriBeCa Film Festival afholdes fra den 5. juni til den 16. juni 2024 Se om der er billetter til Tribeca Film Festival events her.

Hoteller i TriBeCa

Der er adskillige gode hoteller i TriBeCa, og det er et hyggeligt og autentisk kvarter at bo i. Det er også nemt at komme videre rundt på Manhattan herfra, da der er mange subway-linjer i nærheden. Sheraton TriBeCa ligger i udkanten af området. Vælg et “Club Level”-værelse, så du får adgang til hotellets rooftop, der byder på en god udsigt over kvarteret. Af andre gode hoteller kan nævnes  The Roxy Hotel og Conrad New York Downtown.

TriBeCa i New York - Udsigt

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev