Veterans Day i New York 2024

Veterans Day i New York

Veterans Day i New York markeres hvert år den 11. november. På denne dag samles alt militært personel, der har været i tjeneste i American armed forces, for at blive hædret. Den 11. november er dagen, hvor våbenstilstanden mellem de allierede nationer og Tyskland blev underskrevet tilbage i 1918. I New York fejres denne dag med flere aktiviteter. Hvad kan du lave i New York på Veterans Day?

Contents

Hvad kan du forvente dig af Veterans Day?

På Veterans Day i New York foregår USA’s største Veteran Day Parade, som i dag går under navnet America’s Parade. Der blev afholdt en Veterans Day Parade for første gang i 1929, og den er blevet afholdt hvert år lige siden. Mere end 20.000 mennesker deltager hvert år i paraden. Paraden starter kl. 9.30 om morgenen. Kl. 11.00 vil paraden pauses for en to minutters stilhed for at mindes slutningen af 1. Verdenskrig.

Hvad kan du lave på Veterans Day?

Du kan se America’s Parade. Over hele USA hædrer amerikanerne landets væbnede styrker med parader, ceremonier og andre arrangementer. Inden America’s Parade starter, er der en ceremoni i Madison Square Park kl. 8.00, hvor der lægges kranse. Borgmesteren og andre ledende byrådsmedlemmer deltager i denne. Dagens hovedbegivenhed er paraden, og den starter kl. 9.30. Den foregår langs Fifth Avenue, fra 26th Street nordpå mod 48th Street.

Det er også oplagt at besøge Intrepid Museum, da det passer perfekt ind i dagens militærtema. Allerede nogle dage inden Veterans Day er der krigsskibe ved siden af Intrepid. De kæmpestore skibe er et imponerende syn for både børn og voksne.

Hvis du er på udkig efter flere ting at lave, så kan du lægge vejen forbi mindesmærket Grant’s Tomb på Upper West Side. Byens stormagasiner og store butikskæder holder altid Veterans Day-udsalg på alt fra tøj til elektronik og møbler. Dagen byder dermed også på gode shoppingmuligheder.

Veterans Day i New York - Grants Tomb Veterans Day i New York - Intrepid Museum

Hvorfor hedder det Veterans Day?

Oprindeligt blev dagen kaldt Armistice Day, altså våbenhviledag. Dagen var dedikeret til veteranerne, som deltog i 1. Verdenskrig. Senere hen blev også veteranerne fra 2. Verdenskrig og Koreakrigen inkluderet.Det blev derfor foreslået at ændre navnet fra Armistice Day til Veterans Day. Kongressen vedtog dette forslag den 1. juni 1954. Det var derfor 11. november 1954, at den første Veterans Day, hvor man hyldede alle USA’s krigsveteraner, uanset hvornår de havde gjort tjeneste.

Hvad er Veterans Day?

På Veterans Day hædres de mænd og kvinder fra det amerikanske forsvar, som har deltaget i krige. Det er hovedsageligt nulevende krigsveteraner, der hædres denne dag. Læs mere her.

Hvornår er det Veterans Day?

Veterans Day er altid den 11. november. Våbenhvileaftalen mellem de allierede og Tyskland under 1. Verdenskrig blev underskrevet på denne dato i 1918 kl. 11.00.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev