Whitney Museum i New York

Køb billetter nu
Whitney Museum i New York

Whitney Museum of American Art i New York – også kendt som The Whitney – er et Manhattan museum, der fokuserer på moderne amerikansk kunst. Med en samling fra det tyvende og enogtyvende århundrede er Whitney et must-see for elskere af moderne kunst. Museet er opkaldt efter dets grundlægger, Gertrude Vanderbilt Whitney, som er en del af den kendte Vanderbilt-familie. I 1931 grundlagde hun Whitney Museum i New York for at give innovative amerikanske kunstnere et sted at promovere deres ukonventionelle værker.

Køb dine billetter til Whitney Museum her

Contents

Amerikansk kunst i New York

Whitney Museum har en stor permanent samling, der består af 25.000 kunstværker skabt af mere end 3.600 forskellige kunstnere. Samlingen giver et indblik i, hvad der har påvirket de nordamerikanske kunststrømninger siden år 1900. I samlinger er der malerier, skulpturer, tegninger, tryk, film, fotografier, installationer og mediekunst. Ud over den permanente samling har museet forskellige interessante midlertidige udstillinger. En af museets mest berømte midlertidige udstilliger var med værker af Jeff Koons, og nogle af Koons værker er nu en del af den permanente samling på Whitney.

Whitney Museum in New York Jasper Johns Flag Whitney Museum in New york Thomas Downing Five

Besøg Whitney Museum i Meatpacking District

Fra 1966 til 2014 lå museet på Madison Avenue på Upper East Side. I midten af 2015 blev museet flyttet for 4. gang i sin levetid til den bygning, hvor det nu har hjemme. Whitney Museum ligger mellem parken High Line og Hudson River, og begge disse kan ses inde fra museet. Den stilfulde bygning er designet af den italienske arkitekt Renzo Piano (der er en af arkitekterne bag Center Pompidou i Paris). På Whitney Museum findes der et galleri i lobbyen, som er gratis at besøge. På 1. og 2. etage kan du se den permanente udstilling, og de midlertidige udstillinger er på den øverste etage. Plasseringen på Gansevoort Street har også flere udendørs arealer og terrasser, hvoraf nogle byder på en skøn udsigt over High Line.

Whitney Museum i New York - Udstilling Whitney Museum i New York - Trappe

Bygningens store galleri er faktisk det største galleri uden søjler i New York city. Det kæmpestore udstillingslokale er over 1.700 kvadratmeter stort, og det er virkelig et must for enhver, der er vild med museer. På den nederste etage kan du købe souvenirs i museumsbutikken og besøge restauranten. Hvis du trænger til at få stillet sulten, mens du beundrer kunstværkerne på 2. etage, så er der heldigvis også en café på den øverste etage.

Erics tip: “Whitney Museum ligger i Meatpacking District, og det er oplagt at kombinere museumsbesøget med en hyggelig gåtur gennem High Line Park eller Little Island, som er en park placeret på pæle i Hudson River. Jeg kan også godt lide at tage hen på Chelsea Market, der er et stort indendørs madmarked, som ligger tæt på museet. Museet holder længe åbent i weekenden, og der er der ikke så travlt. Du kan også nyde en drink på tagterrassen.”

Whitney Museum i New York - Plaza Whitney Museum i New York - Meatpacking District

Praktisk information

Efter dit køb modtager du et værdibevis via e-mail. Værdibeviset kan du printe ud og bytte til en billet på museet. Alternativt kan du fremvise værdibeviset på din mobiltelefon.

  • Sted: 99 Gansevoort Street
  • Åbningstider:
    • Museet er åbent fra torsdag til mandag
    • Lukket tirsdage, onsdage og helligdage

Køb dine billetter til Whitney Museum her

Tip: Køb et New York Pass, som inkluderer adgang til museet.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev