Little Island i New York

Little Island i New York

Little Island i New York er en park placeret på pæle i Hudson River. Little Island udgør Pier 55, og den ligger i kvarteret Chelsea. Byparken er bygget ovenpå 280 cementpæle, og den ser ret futuristisk ud. Pier 55 er en del af Hudson River Park på Manhattans vestside. Du kan komme til den grønne oase via en af de to gangbroer, North Bridge og South Bridge, som begge er på Hudson River Greenway.

Little Island ved Pier 55

Little Island ser naturligvis speciel ud på afstand, men når du står på den, er det sådanset “bare” en park – om end en meget smuk en af slagsen! På en gåtur rundt i parken kan du støde på intet mindre end 35 træsorter, 65 forskellige slags buske samt et par hundrede plantearter. Der er dermed god grund til at kalde parken en grøn oase i Hudson River. Der er vandrestier, der leder til øens højeste punkt, hvor du kan nyde en smuk udsigt over Manhattan, New Jersey og floden. Husk at kigge efter en bue, som fører til den “hemmelige” have fyldt med alle mulige slags hvide blomster. Trænger du til en hvilepause? Så er der tre græsarealer på Little Island, hvor du kan nyde solen og holde picnic. I parken er der også toiletter, der er gratis at benytte, og er placeret i et hulelignende miljø. Ikke kun er det praktisk, men også et sjovt besøg.

Little Island i New York - Park på pæle Little Island i New York - Oase

Historien bag Little Island

Idéen til ​​Little Island opstod i 2012, og det er millionæren Barry Diller og hans kone, modedesigneren Diane von Furstenberg, der står bag projektet. Designet har den kendte engelske designer Thomas Heatherwick stået for. Han er også manden bag Vessel i New York. Little Islands bølgede design er inspreret af et blad, der flyder på vand. Konstruktionen af øen startede i 2017, og projektet blev fuldført i 2021. .

Events på Little Island i New York

I parken er der to scener. Der er et amfiteater til teater-, musik- og danseforestillinger. Det hedder The Amph og har 700 siddepladser. I den “hemmelige” have er der desuden et lille teater ved navn The Glade. Her optræder alverdens kunstnere, lige fra bands til gadekunstnere.

Besøg Little Island

Little Island ligger ud for Hudson River Greenway, et sted hvor kun gående, cyklister og skatere førhen måtte færdes. Det er ikke en turistmagnet, så det er ikke et overrendt område. Parken giver fornyet energi til området. Der er en række attraktioner i nærheden, som med fordel kan kombineres med et besøg på Little Island. Det hyggelige kvarter Meatpacking District ligger i nærheden, og det samme gør Whitney Museum. Hvis du gerne vil bytte Midtown Manhattans glas og cement ud med træer og planter lidt længere, så start med en gåtur på High Line, og slut af med et hvil på en af Little Islands plæner.

Erics tip: Little Island er det perfekte sted at snuppe en hvilepause, når du udforsker de omkringliggende kvarterer og seværdigheder. Du kan købe frokost på det nærlæggende Chelsea Market og tage maden med til en picnic i parken. Når vejret er godt, kan du nyde solen på en af parkens plæner, og det er rart med en kølig brise fra floden, når det er brandvarmt.

Little Island i New York - Hele øen

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev