2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Bronx i New York

Bronx i New York

Bronx i New York

Bronx har været en del af New York City siden 1874. Her bor der lidt færre mennesker end på Manhattan, men med sine 109 kvadratkilometer er Bronx næsten dobbelt så stort. Bronx ligger nord for Manhattan, og Harlem River skiller de to boroughs fra hinanden. Navnet stammer fra den  svenskfødte hollænder Jonas Bronck. Han ledte den første bosætning i 1639, da området var en del af kolonien Ny Holland. I 1970’erne var Bronx næsten ubeboeligt. Høj arbejdsløshed og fattigdom gjorde, at der var meget kriminalitet og narkohandel i området.

Ikoniske kvarterer

Bronx huser et par ikoniske nabolag. Her finder du det ægte Little Italy, hvor turisterne sjældent tager til, og hvor der er en autentiske italiensk atmosfære. I Little Italy kan du besøge de mange små italienske butikker og caféer, som sælger lækker kaffe og mad. Grand Concourse har et par smukke bygninger i Art Deco-stil, og de er flot dekorerede både ind- og udvendigt. Camp Acache er et berygtet kvarter, og det gav Bronx sit dårlige ry. I 1970’erne var det et område med meget kriminalitet. Mord, narkomisbrug og ildspåsættelser var en del af hverdagen, og det gjorde, at kvarteret blev betragtet som et af de farligste steder i verden. Meget har dog ændret sig siden dengang. Den dag i dag er Bronx et temmeligt sikkert område, som man roligt kan kigge sig omkring i.

Bronx i New York - Marked i Little Italy Bronx i New York - Art Deco-bygning

Yankee Stadium

Det nuværende Yankee Stadium er en ombygning af de oprindelige stadion, der blev bygget i 1932 og lukkede i 2008. Det følgende år, i 2009, åbnede New Yankee Stadium, og det er her New York Yankees har hjemmebane. Stadionet ligger i South Bronx. Det kostede 1,65 milliarder dollars at bygge New Yankee Stadium, og det har plads til næsten 50.000 tilskuere.

Bronx i New York - Yankee Stadium Bronx i New York - New York Yankees

New York Botanical Garden

New York Botanical Garden består af 50 forskellige haver, hvilket gør det til en af de største botaniske haver i USA. Her finder du blandt andet træer og planter, der stammer helt tilbage fra grundlæggelsen af New York, og som dermed er over 200 år gamle. Du kan købe et All-Garden Pass for at få adgang til alle haverne. Du kan udforske haverne til fods eller tage en tur med det lille sightseeing-tog, som er inkluderet i billetprisen.

Køb billetter til New York Botanical Garden her

Bay Plaza Shopping Center

Med mere end 50 butikker er Bay Plaza New Yorks største shoppingcenter. Det er for nyligt blevet renoveret og byder på tre etager med et bredt udvalg af butikker. Eksempelvis er der en Macy’s, Forever 21 og Victoria’s Secret. Desuden er der en masse gode spisesteder og en AMC-biograf, hvor du kan slappe af med en god film ovenpå en lang shoppingdag. Der er med andre ord lidt for enhver smag i dette shoppingcenter.

Bronx Zoo

Hvis du alligevel har taget turen helt til Bronx, så skal du næsten besøge den berømte Bronx Zoo. Den ligger temmeligt langt fra Manhattan, men den er helt sikkert et besøg værd.

Bronx i New York - Bronx Museum Bronx i New York - New York Botanical Garden

Spisesteder i Bronx

Bronx er meget multikulturelt, og det vil giver sig også til udtryk ved, at der kan købes mange forskellige slags mad her. Louie & Ernie’s Pizza er en af de bedste restauranter i Bronx, og her kan du få “ægte” New York-pizza. Der er mange folk, der mener, det er byens bedste pizza. Hvis du godt kan lide mexicansk mad, så vil du elske Mexicozina Taqueria. Præcist som de fleste andre restauranter i Bronx er det her sted nemt at overse, og det er virkelig en skjult perle. Læg endelig vejen forbi Mexicozina Taqueria, hvis du er i nærheden. Hvis du gerne vil have kaffe og kage, så er Delillo Pastry Shop er rigtigt godt sted at tage hen. Deres bagværk og kager er så lækre, at du med garanti får lyst til at købe lidt ekstra lækkerier, som du kan hygge dig med senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter