Bronx i New York

Bronx i New York

Bronx har været en del af New York City siden 1874. Her bor der lidt færre mennesker end på Manhattan, men med sine 109 kvadratkilometer er Bronx næsten dobbelt så stort. Bronx ligger nord for Manhattan, og Harlem River skiller de to boroughs fra hinanden. Navnet stammer fra den  svenskfødte hollænder Jonas Bronck. Han ledte den første bosætning i 1639, da området var en del af kolonien Ny Holland. I 1970’erne var Bronx næsten ubeboeligt. Høj arbejdsløshed og fattigdom gjorde, at der var meget kriminalitet og narkohandel i området.

Ikoniske kvarterer

Bronx huser et par ikoniske nabolag. Her finder du det ægte Little Italy, hvor turisterne sjældent tager til, og hvor der er en autentiske italiensk atmosfære. I Little Italy kan du besøge de mange små italienske butikker og caféer, som sælger lækker kaffe og mad. Grand Concourse har et par smukke bygninger i Art Deco-stil, og de er flot dekorerede både ind- og udvendigt. Camp Acache er et berygtet kvarter, og det gav Bronx sit dårlige ry. I 1970’erne var det et område med meget kriminalitet. Mord, narkomisbrug og ildspåsættelser var en del af hverdagen, og det gjorde, at kvarteret blev betragtet som et af de farligste steder i verden. Meget har dog ændret sig siden dengang. Den dag i dag er Bronx et temmeligt sikkert område, som man roligt kan kigge sig omkring i.

Bronx - Little Italy Eric Bronx - Bronx County Courthouse Eric

Guidet tur i Bronx

Vil du hellere udforske Bronx på en guidet tur? Så kan du tage på en bustur, der tager dig med rundt til flere af New Yorks boroughs, såsom denne guidede tur i Brooklyn, Queens og Bronx. Den 5 timer lange bustur giver dig mulighed for at opleve nye områder af byen og for at se kontrasterne mellem de forskellige bydele.

Yankee Stadium

Det nuværende Yankee Stadium er en ombygning af de oprindelige stadion, der blev bygget i 1932 og lukkede i 2008. Det følgende år, i 2009, åbnede New Yankee Stadium, og det er her New York Yankees har hjemmebane. Stadionet ligger i South Bronx. Det kostede 1,65 milliarder dollars at bygge New Yankee Stadium, og det har plads til næsten 50.000 tilskuere.

Bronx - Graffiti Eric Bronx - New York Yankees Eric

Joker Stairs The Bronx

Filmen “Joker” har gjort endnu et sted i Bronx berømt. Ikke langt fra Yankee Stadium findes de såkaldte Joker Stairs, nærmere bestemt mellem Shakespeare Avenue og Anderson Avenue i kvarteret Highbridge. Trappen har lagt kulisse til den Oscar-vindende krimifilm. Bl.a. er den berømte scene, hvor Jokeren danser, optaget der. Efter blockbusterens præmiere er trappen (der ligger inden for postnummeret NY 10452) blevet et trækplaster for filmentusiaster. Du kommer dertil ved at tage subway-linje 4 til den første station efter Yankee Stadium. Drej til venstre ud af stationen, og kryds gaden for enden. Hvis du fortsætter mod venstre lidt længere, finder du Joker-trappen på gaden bagved.

Bronx - Joker Stairs Eric

Bronx Zoo

I denne del af New York kan du finde The Bronx Zoo, som er verdens største byzoo. Zoologisk have har et stort udvalg af dyr: Fra dyr, der kun findes i USA til truede arter. Der er også områder dedikeret til dyr fra blandt andet Afrika og Asien. Den ligger temmeligt langt fra Manhattan, men den er helt sikkert et besøg værd.

New York Botanical Garden

New York Botanical Garden består af 50 f orskellige haver, hvilket gør det til en af de største botaniske haver i USA. Her finder du blandt andet træer og planter, der stammer helt tilbage fra grundlæggelsen af New York, og som dermed er over 200 år gamle. Der er omkring en million plantearter i denne botaniske have. Det er det perfekte sted at besøge, hvis du har brug for en pause fra skyskrabere.

Bay Plaza Shopping Center

Med mere end 50 butikker er Bay Plaza New Yorks største shoppingcenter. Det er for nyligt blevet renoveret og byder på tre etager med et bredt udvalg af butikker. Eksempelvis er der en Macy’s, Forever 21 og Victoria’s Secret. Desuden er der en masse gode spisesteder og en AMC-biograf, hvor du kan slappe af med en god film ovenpå en lang shoppingdag. Der er med andre ord lidt for enhver smag i dette shoppingcenter.

Spisesteder i Bronx

Bronx er meget multikulturelt, og det vil giver sig også til udtryk ved, at der kan købes mange forskellige slags mad her. Louie & Ernie’s Pizza er en af de bedste restauranter i Bronx, og her kan du få “ægte” New York-pizza. Der er mange folk, der mener, det er byens bedste pizza. Hvis du gerne vil have kaffe og kage, så er DeLillo Pastry Shop er rigtigt godt sted at tage hen. Deres bagværk og kager er så lækre, at du med garanti får lyst til at købe lidt ekstra lækkerier, som du kan hygge dig med senere.

Hoteller i Bronx

Eftersom Bronx er relativt langt fra New Yorks højdepunkter, er det ikke så belejligt at bo der. Hvis du alligevel gerne vil opleve bydelen på tæt hold, så sørg for at vælge et hotel tæt på en subway-station. De grønne, røde og orange subway-linjer går gennem det meste af bydelen, og det tager omkring en halv time at nå Midtown Manhattan. Opera House Hotel er et godt hotel i Bronx. Hvis du gerne vil bo tæt på Yankee Stadium, så er Best Western Plus Stadium Inn et godt valg.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev