Penge i New York

Penge i New York

Du kan sagtens tage penge med hjemmefra, men du kan også hæve penge i New York. 1 $ svarer cirka til 7,6 kr. I USA er det almindeligt med sedler med en pålydende værdi på 1 $, 5 $, 10 $, 20 $ og 50 $. Mange steder er de ikke meget for at tage imod 100-dollarsedler. Sedlerne ser temmelig ens ud, og derfor er der mange turister, der har svært ved at skelne mellem dem. De mest almindelige mønter er quarter (25 cent), dime (10 cent), nickel (5 cent) og penny (1 cent). Husk altid, at medbringe dit kreditkort, når du rejser til New York, da det gør tingene meget nemmere. Du kan bruge det overalt, i taxaer og endda til at betale for din kaffe!

Contents

Kredit- og debetkort

Du kan bruge kreditkort og debetkort næsten alle steder. I New York (og resten af USA) er det mere almindeligt at bruge kreditkort end kontanter. På mange måder kan det sammenlignes med at bruge et betalingskort. Hvis du ikke har et kreditkort, eller hvis du gerne vil betale i dollars, kan du anmode om det gratis Revolut Debit Card her. Det er meget nemt, og du kan bruge kortet med det samme med Apple eller Google Pay. Du får også et fysisk kort sendt til dig (mod et gebyr).

Kredit- og debetkort kan bruges i hæveautomater og langt de fleste restauranter og butikker i New York. Jeg anbefaler, du sørger for at have et kreditkort med, når du rejser til New York frem for kun at have kontanter. Det er en god idé at tjekke på forhånd, hvad du skal betale i gebyr, når du bruger dit kort i restauranter, butikker og hæveautomater i New York. Som tommelfingerregel er det billigere at bruge et Visa/Dankort til at købe en vare frem for at bruge dollars, du har vekslet hjemmefra. Hvis du ikke er sikker på, om dit betalingskort kan benyttes i USA, så tjek med din bank, inden du rejser.

Betale med kort

Når du bruger et kreditkort i New York, kan du få mulighed for enten at betale i dollars eller i din egen valuta. For at spare penge skal du altid vælge at betale i dollars, da omregningen foretaget af din egen bank er bedre.

Tage penge med til New York

Tænk først og fremmest på, hvor mange penge du får brug for, i løbet af de første par timer du er i New York. Når du ankommer, så vil du måske gerne med en taxa ind til centrum, hvilket koster cirka $100. I taxaer kan du både betale kontant og med dit betalingskort. Det er ikke nødvendigt og ofte dyrt at veksle kroner til dollars hos din bank i Danmark. Det kan dog være praktisk at have kontanter på sig. Du kan evt. veksle omkring 1000 kr. hjemmefra, så du har penge klar, når du ankommer. Du kan også hæve penge i lufthavnen. Husk på, at du betaler et gebyr til din bank i Danmark, hver gang du hæver penge i New York. Du bliver altid bedt om at godkende sidstnævnte gebyr, når du vil hæve penge i en automat. Hvis du hæver 100 $, og gebyret er på 3 $, så betaler du derfor 103 $ plus gebyret, som din danske bank opkræver. Det er derfor billigere at hæve et større beløb, frem for at hæve flere små beløb. Hvis du medbringer 10.000 $ eller mere til USA, skal du oplyse dette, når du rejser ind i landet.

Hæve penge i New York

når du ankommer til New York, kan du hæve penge i en hæveautomat (kontanter). Husk, at du skal betale et transaktionsgebyr til din bank i Danmark. Du betaler også et gebyr til banken i New York, normalt 3 $ og 6 $. Du bliver altid først spurgt, om du er indforstået med dette gebyr. Når du hæver 100 $, og gebyret er på 3 $, vil dette fremgå i din bankkonto som “Withdrawal $103”. Så det er bedre at få et større beløb på én gang, så du ikke behøver at hæve kontanter af flere omgange.

Erics tip: “Når du hæver dollars i New York, får du ofte mulighed for at hæve med eller uden omregning. Uden konvertering betaler du for dollars i din egen valuta. Hvis du vælger muligheden for konvertering, vil ejeren af pengeautomaten foretage konverteringen. På denne måde ender du med at betale mere. Vælg derfor altid muligheden for at hæve dine penge uden omregning for at spare penge.”
.

Hvordan giver jeg drikkepenge i New York?

Tjenere og portierer får en meget lav løn i New York. I nogle tilfælde tjener de under 4 $ i timen. Drikkepenge udgør dermed en betydelig del af lønnen, og derfor giver man almindeligvis drikkepenge i New York. De fleste folk giver mindst 15%, og det er normalt at give 20% i drikkepenge. Hvis du bestiller en drink på en bar, så er det nok at give 1 $ per drink. I taxaen bør du give 10-15%, og 1 $ som minimum, i drikkepenge. På nogle restauranter inkluderes drikkepengene (gratuity) i prisen, hvilket kan ses på kvitteringen. I sådanne tilfælde behøver du ikke at betale noget yderligere. Drikkepengene er tit inkluderet på restauranter omkring Times Square. Hvis man er seks personer eller flere, der spiser sammen, inkluderes drikkepengene også ofte.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev