Fleet Week i New York 2023

Fleet Week i New York

Fleet Week i New York er en årlig tradition, der varer en uge i slutningen af maj. Under Fleet Week promoveres USA’s flåde, marinekorps og kystvagt.

Den første Fleet Week i New York foregik i 1982. Siden da har det været en tradition, at store krigsskibe lægger til i en uge ved New York Passenger Ship Terminal i Hudson River på Manhattans vestside. Du kan beundre de store skibe fra forskellige moler, og det er også muligt at komme på en guidet tur i skibene. Under Fleet Week kan du vinke til sømænd og marinesoldater samt se militær- og flyopvisninger.

Hvornår er det Fleet Week i New York?

Fleet Week varer i en uge og foregår omkring på samme tidspunkt hvert år. I 2023 afholdes Fleet Week i New York fra 25. maj til 30. maj. Skibene kan besøges fra torsdag til tirsdag mellem kl. 08.00 og 17.00.

Fleet Week i New York - Staten Island Fleet Week i New York - Flådens friske fyre

Hvad kan man lave under Fleet Week?

Er du vild med teknologi, eller vil du bare gerne se et imponerende krigsskib på nært hold? Så kan det bestemt anbefales at aflægge et af skibene et visit. Det er også en hyggeligt at gøre sammen med børn, og der er masser af ting at lave ombord. Du kan også besøge Intrepid Sea, Air and Space Museum, mens Fleet Week står på. Det er nødvendigt at købe billetter for at få adgang til museet.

Fleet Week Intrepid Museum Fleet Week i New York - Skibe

Der er også en skibsparade, der markerer den officielle start på Fleet Week. Paraden sejler ind i New York Harbor fra Verrazano-Narrows Bridge. Du kan se skibsparaden fra New York Harbor, Battery Park eller Hudson River Park på Manhattan.

Historien bag Fleet Week

Fleet Week blev afholdt for allerførste gang i 1935 i forbindelse med California Pacific International Exposition. Det var i tiden mellem de to verdenskrige, og Præsident Roosevelt ville gerne styrke den amerikanske flåde, ligesom Tyskland og Japan på det tidspunkt gjorde. Den første Fleet Week løb af stablen i San Diego, og der var mange af militærets skibe og fly, der deltog. Den første Fleet Week i New York foregik i 1982.

Det er altid Memorial Day under Fleet Week. Memorial Day er en dag til ære for det amerikanske militærs faldne.

Erics tip: Jeg vil råde dig til at tage ned til skibene tidligt, især hvis du gerne vil kigge dig omkring på et af dem. Eftersom køerne kan være lange, hænder det sig, at folk bliver bedt om ikke at stille sig i kø længere, inden skibenes officielle lukketid. Du kan ikke købe mad ombord på nogen af skibene, men der er flere steder, du kan købe mad ved molerne.

Fleet Week i New York - Skib

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev