Memorial Day i New York 2023

Memorial Day i New York

Man fejrer Memorial Day i New York for at ære det amerikanske militærs faldne. Memorial Day falder også sammen med den uofficielle start på sommeren, så derfor er det både en dag til refleksion og fejring. Der er mange events i byen denne dag.

Hvad er Memorial Day?

På Memorial Day hyldes alle de kvinder og mænd, der er døde under tjenesten.

Hvornår er det Memorial Day?

Memorial Day ligger på den sidste mandag i maj hvert år, og derfor varierer datoen. I 2023 er det Memorial Day 29. maj.

Hvorfor hedder det Memorial Day?

Oprindeligt blev Memorial Day indført for at ære Union-soldaterne, der døde under Den Amerikanske Borgerkrig. Efter 1. Verdenskrig ændrede på det, så det nu var en dag til ære for alle de kvinder og mænd, der mistede livet under militærtjeneste. Før 2. Verdenskrig blev Memorial Day kaldt Decoration Day.

Hvad kan du forvente på Memorial Day?

Mange folk tager på kirkegården og til mindehøjtideligheder på Memorial Day for at mindes de døde. Der bliver desuden flaget på halvt. Memorial Day handler dog mindre og mindre om at mindes militærets faldne, da det også markerer starten på sommeren og sommerens kulturelle events. Der er mange, der tilbringer dagen (og weekenden før) med familien og har picnic eller tager til sportsarrangementer. Inden for modeverdenen sagde man tidligere, at det kun var fra Memorial Day til Labour Day, at det var acceptabelt at have hvidt tøj på. Kun få folk følger stadig denne regel, og det er i dag helt almindeligt med hvidt tøj året rundt.

Hvad kan du lave på Memorial Day?

Strandene bliver åbnet igen pa Memorial Day, da det også markerer den uofficielle begyndelse på sommeren (det er først ved sommersolhverv den 21. juni, sommeren officielt starter). Du kan også tage til Governors Island, som er et af de mest unikke steder i New York. På Memorial Day er her livemusik og gratis underholdning for børn.

Mange newyorkere rejser ud af byen og tager eksempelvis til en af de større strande, der ligger uden for byen. De tilbringer tid med familien og holder barbecues. Det kan dog også være sjovt at blive i New York og tilbringe tid ved en af byens egne strande. På Memorial Day åbener Coney Island, og det samme gør New York Aquarium (som ligger samme sted). Det er et sjovt sted at besøge for hele familien. På Coney Island kan du også tage i forlystelsesparken Luna Park og få et adrenalinkick i den verdensberømte rutsjebane Cyclone!

Tips til Memorial Day

Vil du bare nyde det (forhåbentligt) varme vejr, og gå en tur? Så gå hen over Brooklyn Bridge, som også fejrer sin fødselsdag denne uge. En anden sjov newyorker-tradition er Fleet Week, hvor USA’s flåde aflægger byen sit årlige visit. I løbet af denne uge hyldes USA’s Navy, Coast Guard og Marine Corps med airshows og mange andre events. Vil du gerne se mere? Så tag til Intrepid Museum, hvor der er forskellige arrangementer i forbindelse med Memorial Day og Fleet Week.

Memorial Day i New York - Coney Island Boardwalk Memorial Day i New York - Governors Island

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev