Tax free shopping i New York

Tax free shopping i New York

Tax free shopping i New York er noget jeg får en del spørgsmål omkring. Hvis du er på udkig efter de bedste og billigste steder at shoppe i NYC, så læs videre her. I USA er der ikke en landsdækkende moms på varer, men i stedet er der forskellige momsregler i stater, counties og byer. New York er en af de byer i USA, der har den højeste momssats, og her er den totale moms (sales tax) 8,875%. I New Jersey er momsen 6,625%. I Danmark er momsen som bekendt 25%, så der er en del ting, du kan købe billigere i New York end i Danmark.

Contents

Tax free shopping i New York

I New York betaler du ingen moms for et stykke tøj eller et par sko, der koster under 110 $. Den regel gælder per ting. Køber du tøj og sko til en samlet værdi på over 110 $, så betaler du ingen moms, hvis hver enkelt ting koster mindre end 110 $. Momsen er 4% på tøj, der koster over 110 $. Der er ingen moms på aviser, magasiner, madvarer købt i supermarkeder samt på receptpligtig medicin.

New York sales tax

De 8,875% sales tax udgøres af tre slags moms: 4,5% New York City tax, 4% New York City State tax og 0,375% Metropolitan Commuter Transportation District tax.

I alle butikker og restauranter i New York vises priserne uden moms. Det skyldes, at der ofte er forskellige momssatser. Momsen føjes altid til det totale beløb, når du skal betale.

Outlet shopping

Vil du gerne spare penge på shopping i New York, så anbefaler jeg at tage til et outlet i New York eller New Jersey. Her er en række butikker samlet, hvilket gør det nemt og bekvemt. Der er også andre momssatser i byerne udenfor New York City, så du kan endda spare endnu flere penge (eller købe endnu mere tøj).

Woodbury Common

Woodbury Common (som undertiden også kaldes Woodbury Commons) ligger i byen Woodbury i staten New York. Momsen i Woodbury er på 8,63%, så den er en smule lavere end i New York City. For tøj og sko gælder der samme regler som i New York City. Tøj og sko til under 110 $ betaler du ingen moms for. Tøj og sko der koster over 110 $ betaler du 4% moms for.

Jersey Gardens

Tag på tax free shopping i New Jersey i Jersey Gardens (som undertiden kaldes Jersey Garden). Eftersom Jersey Gardens ligger i staten New Jersey– nærmere bestemt i byen Elizabeth – så er der andre momssatser. Her er der slet ingen moms på tøj og sko. På alle andre varer er momsen på 3,3125%, fordi Jersey Gardens er en del af det såkaldte Urban Enterprise Zone Program. Bevæger du dig udenfor Jersey Gardens, så gælder den almindelige momssats i New Jersey på 6,625%.

Momsrefusion i New York

I USA er det ikke muligt at få moms refunderet, når du forlader landet. Som turist fra udlandet kan du dog få en særlig rabat i Macy’s i New York.

Hav in mente, at der er begrænsninger på, hvad du må tage med hjem af varer (maks. antal/værdi) fra USA til Danmark. Du kan læse mere om, hvilke varer du må tage med hjem fra New York her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev