Theater District i New York

Theater District i New York

Theater District i New York er byens centrum for underholdning. Kvarteret strækker sig fra West 40th Street til West 54th Street og fra 6th Avenue til 8th Avenue. Desuden krydser Broadway igennem, og det er i Theater District, Times Square ligger. Det er derfor især dette område, der forbindes med det pulserende New York. Selvom det strækker sig over en ret beskedent areal, byder det på omkring 36 teatre.

Contents

Centrum for underholdning

Der er en grund til, Theater District kaldes Manhattans hjerte. Det er de mange teatre, der har givet området dets navn. Desuden har flere pladestudier, pladeselskaber og agentbureauer samt ABC Studios hjemme her.

Fra 1960’erne til 1990’erne blev Times Square betragtet som et farligt område, fordi det dengang bød på gogo-barer og sexbutikker. I midten af 1990’erne satte den daværende borgmester sig for, at få “ryddet op” i området. Han fik de lyssky butikker og barer lukket ned og sørgede for, at der kom mere turistvenlige attraktioner til. The Walt Disney Company spillede en betydelig rolle mht. at komme Times Squares blakkede ry til livs. Koncernen købte det nedslidte New Amsterdam Theatre og var involveret i renoveringen af hele området, fra 42nd Street til 53rd Street og fra 6th Avenue til 8th Avenue.

Broadway går lige gennem Theater District i New York. Det er Manhattans ældste gade, der går fra nord mod syd, og den strækker sig hele 29 km! Den del, der løber gennem Theater District kaldes Great White Way, grundet de farverige lys og  billboards. Her er masser af Broadway-musicals at vælge mellem, så der er virkelig noget for enhver smag.

Theater District i New York - Forever 21 Theater District i New York - Broadway-musicals

Forskellen på Broadway og off-Broadway

Teatrene er opdelt i to kategorier: Broadway og off-Broadway. Det skal ikke forstås bogstaveligt, som at de ligger hhv. på og væk fra Broadway. I stedet handler det om størrelsen på teatret, og hvilken type show der er tale om. Til off-Broadway-shows er der plads til mellem 100 og 500 publikummer, og det er ofte mere eksperimenterende teaterproduktioner, der bliver spillet på de mindre teatre. Broadway-shows derimod har et større publikum, og det er ofte storsælgende shows, der kører i flere år. Nogle af de mest berømte af disse er musicalerne The Lion King, Hamilton og Chicago. De godt og vel 40 officielle teatre ligger på selve Broadway eller lige rundt om hjørnet derfra. Vidste du, at et show ikke kan blive nomineret til en af de prestigefyldte Tony Awards, hvis ikke det opføres på et officielt Broadway-teater?

Broadway-teatre

Det er musicalerne, der er Broadways store trækplaster. Det er dog også værd blot at tage et kig på selve teatrene. Tag for eksempel Winter Garden Theater, hvor nogle af de mest indbringende shows nogensinde er blevet opført. Oprindeligt blev der handlet med heste der, men i 1911 blev det ombygget til et teater. De to ældste teatre i New York er Lyceum Theatre og New Amsterdam Theatre. Begge slog dørene op for første gang i 1903. Til trods for at Lyceum er i tre plan, er det et af de mindste teatre. New Amsterdam Theatre er et af byens flotteste, og det er hovedsædet for Disneys teaterproduktioner. I øjeblikket er det Aladdin, der spilles der. Efter sigende er New Amsterdam Theatre hjemsøgt af dame klædt i en grøn kjole, som går hen over scenen om natten.

Theater District i New York - Harry Potter Theater District i New York - M&M Store

Guidede Broadway-ture

Guidede Broadway-ture er en spændende måde at lære mere om det farverige Theater District i New York på. Du kan selvfølgelig kigge dig om i kvarteret på egen hånd, men hvis du gerne vil lære mere om områdets historie og bygninger, skuespillerne og alle de skjulte perler, så anbefaler jeg at tage på en guidet tur på Broadway.

Lær en masse spændende ting om Broadway på denne Broadway Theatre Walking Tour. I løbet af to timer fortæller en guide dig om Broadways historie. Sammen med resten af turgruppen lægger I vejen forbi betydningsfulde steder, lige fra statuer til kjente teatre, og hører historierne, der knytter sig dertil. Et must for Broadway-fans!

Har du lyst til at gå bag kulisserne på Broadway? På denne Broadway Behind the Scenes tour vil du besøge et øvelokale, hvor du får mulighed for at kigge ind bag gardinerne. Guiden tager dig med på en 2 timers gåtur i Theater District og fortæller dig alt om Broadways historie.

Du kan også besøge Museum of Broadway, hvor du kan få mere at vide om Broadways historie og dets betydning. Dette interaktive museum belyser Broadways udvikling og giver dig et kig ind bag kulisserne.

Times Square

Midt i Theater District ligger Times Square: turistmagneten med de røde trapper, gule taxier og farverige lys. Times Square er et af de mest fotograferede steder på Manhattan. Der er derfor ofte proppet med mennesker, og det er ikke et sted, der falder i alles smag. Faktisk er der mange newyorkere, der altid styrer langt uden om Times Square. Mange berømte brands har en flagship store i området, og de fleste store restaurant- og hotelkæder er også at finde der. Det er også ved Times Square, jeg anbefaler at starte turen rundt med hop-on-hop-off-bus. Det er nemlig her, de er mindst fyldte.

Hoteller i Theater District

Hvis du har planer om at se flere Broadway-musicals, så er det meget rart at bo på et hotel i nærheden. Der er et stort udvalg af hotellet i Theater District. Blandt de gode muligheder kan nævnes Riu Plaza og Sheraton Times Square, blandt andre. Hvis du gerne vil bo i en lejlighed, så er Radio City Apartments min favorit i området.

Theater District i New York - Times Square

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev