Times Square i New York

Times Square in New York

Times Square i New York er det mest besøgte sted på Manhattan. Pladsen kaldes også ‘’The Crossroads of the World’’ og er fyldt med farverige storskærme og alle mulige slags personligheder. Det er det sted i New York, der bliver taget flest selfies, og er et must for turister. Det er ikke så længe siden, Times Square ikke var noget særligt. Først i 1990’erne forvandlede den tidligere borgmester Giuliani og Disney New Yorks Times Square til det spektakulære og farverige sted, det nu er kendt som.

Contents

Times Square i New York

Times Square kan være et overvældende sted, så giv dig tid til at suge alle indtrykkene til dig. Gå op ad de berømte røde trapper, sæt dig ned, og tag et kig rundt.

Karakterer i kostume på Times Square

Du vil se mange, der er klædt ud som Disney-figurer eller andre kendte karakterer. Disse udklædte personer vil formentlig prøve at få dig til at tage et billede sammen med dem, så de kan bede dig om drikkepenge bagefter. Det er normalt at give dem 1-2 dollars, men det er ikke obligatorisk. Hvis deres opførsel får dig til at føle dig utilpas, kan du bede en politibetjent i nærheden om hjælp.

The Naked Cowboy

Det kan også ske, du støder på The Naked Cowboy. Den verdensberømte guitarist er meget letpåklædt og er ofte at finde på Times Square. Både sommer og vinter, og endda når sneen ligger tykt, underholder The Naked Cowboy folkemængden kun iført boksershorts, cowboyhat og cowboystøvler.

Nytårsaften på Times Square

Kigger du op, kan du se den berømte kugle, der hvert år bliver sluppet på nytårsaften for at markere det nye år. Du kan se den såkaldte Ball Drop Ceremony til en af de mange nytårsfester.

Ved midnat på nytårsaften vil konfetti falde ned over hele Times Square. Konfettien vil også indeholde papir fra Wishing Wall med alles ønsker, noter og mål for det nye år. Har du lyst til at være med? Så kan du skrive dine nytårshilsner på Times Square i ugerne op til den store dag. Årstallet, som ses under den berømte kugle, kommer også til at stå på pladsen, så du kan tage et billede med den.

Times Square Billboards

Times Square er også kendt for sine billboards fyldt med reklamer for verdens største brands. De store skærmer sørger for at holde Times Square oplyst hele tiden. Reklamer her koster mellem 5.000 og 50.000 dollars om dagen, afhængigt af skærmens størrelse. Men du kan også komme på et Times Square billboard ved TSX Broadway-bygningen!

Hver aften fra 23.57 til 0.00 kan du opleve Midnight Moment, hvor digital kunst synkroniseres på tværs af Times Squares billboards. På samme tid viser alle billboards det samme kunstværk, som skifter hver måned.

Shopping på Times Square

På Times Square finder du foruden de mange souvenirbutikker mange populære mærker, der har en flagship-butik der, Nogle af disse er nærmest en attraktion fremfor en almindelig butik. Der er M&M’s Store, som sælger den berømte chokolade i alle de farver, du kan forestille dig. Disney Store har to etager proppet med Disney-ting i alle afskygninger, og der er endda et kæmpe eventyrslot. Tag i Hershey’s Chocolate World, og prøv “verdens største s’more-oplevelse.”

Der er også  populære tøjmærker, der kæmper om kundernes opmærksomhed. Shop amok i den kæmpestore H&M, Forever 21 eller i Gap. På den anden side af gaden ligger der en American Eagle Outfitters-butik. På den samme side af vejen kan du finde en Sephora. Alle disse forretninger er mange gange større end deres almindelige butikker. Eftersom de fleste af butikkerne har åbent til midnat, så er Times Square stedet at tage til for at ‘’shop ‘till you drop!’’

Times Square i New York - Menneskemylder Times Square i New York - Billboards

Museer omkring Times Square

Der er en række museer på og omkring Times Square, heriblandt Madame Tussauds, Museum of Broadway og RiseNY. Disse steder er ideelle for at lære noget om området på en regnfuld dag.

Musicals omkring Times Square

For de, der er vilde med musicals, er det også stedet at være. I området finder du hele 40 teatre, hvor der hver aften bliver opført Broadway-musicals. Det er ikke kun de klassiske musicals som Løvernes Konge og Chicago, men også de nyeste forestillinger.

Restauranter på Times Square

Der er massere restauranter på Times Square, og herunder mange temarestauranter som Hard Rock Café og Bubba Gump. Spisesteder til børn er også til at finde omkring Times Square. Disse restauranter er ofte større end andre og giver mere plads til dig og børnene.

Hoteller på Times Square

Hvis du er på jagt efter et hotel i New York, og du gerne vil nyde Midtown Manhattans summende byliv, så bør du helt klart booke et værelse på et hotel omkring Times Square. Her bor du lige i hjertet af byen og i gåafstand fra mange seværdigheder og subway-stationer.

Hvordan kommer man til Times Square?

Størstedelen af Times Square er en fodgængerzone og er lukket for trafikken, så den bedste måde at komme dertil er med metro. Mere eller mindre alle subway-linjer, kan bringe dig derhen. Den lilla, røde og gule linje stopper alle ved Times Square / 42nd St. Du kan også tage den blå linje og stå af ved Port Authority, hvorfra du blot er et par minutters gang fra Manhattans pulserende centrum.

Times Square er Manhattans centrum, og mange ture, såsom The RIDE, starter her. Det er også udgangspunktet for mange af Hop on Hop off-busserne.

Erics tip: “Du har formentlig ikke meget tid til at tage på sightseeing og er måske ramt af jetlag, den dag du ankommer til New York. En fin ting at lave her den første aften er at gå lidt rundt på Times Square. Her kan du også få noget mad at styrke dig på, for eksempel hos John’s Pizza.”

Times Square i New York - Dag Times Square i New York - Aften

Hvad er Times Sqaure berømt for?

Times Square er en af de mest populære turistattraktioner i New York. Times Square er kendt som "The Crossroads of the World", og de farverige storskærme, mange seværdigheder og den livlige atmosfære gør det til et must på en rejse til New York. Læs mere her.

Hvor ligger Times Square præcist?

Times Square er den livlige plads mellem 7th Avenue, 42nd Street og Broadway i Midtown Manhattan.

Hvilke butikker findes der på Times Square New York?

Times Square har mange flagship stores og souvenirbutikker. M&M's Store, Disney Store og Hershey's Chocolate World er blandt de populære butikker på Times Square.

Er Times Square et godt område at bo?

Ja. Når du bor omkring Times Square er du lige i hjertet af Manhattan. Læs mere om området her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev