Bloomingdale’s New York

Bloomingdale’s i New York

Bloomingdale’s New York, også kendt som Bloomingdale’s NYC, er sammen med Macy’s blandt de mest berømte stormagasiner i verden. Hvis du gerne vil shoppe i New York, så er Bloomingdale’s det helt rette sted at gøre det. Det er en butikskæde, og der er flere afdelinger på Manhattan, heriblandt Bloomingdale’s outlet i New York, der ligger på Upper West Side. Hovedbutikken er Bloomingdale’s New York, som ligger på hjørnet af East 59th Street of Third Avenue. Du finder også en Bloomingdale’s i kvarteret SoHo.

Contents

Bloomingdale’s New York eller Bloomingdales NYC?

Bloomingdale’s blev grundlagt i 1861 af brødrene Lyman og Joseph Bloomingdale, hvis far emigrerede fra Bayern til New York. Eftersom varehusets navn kommer sig af de to brødres efternavn, så er stavemåden Bloomingdales NYC den korrekte på tysk, men på engelsk bliver det til Bloomingdale’s New York, som er det officielle navn. Brødrenes første butik lå på Third Avenue, få blokke fra den nuværende hovedbutik. I den oprindelige butik kunne man købe alverdens varer fra Europa, og frem for alt fashionabelt tøj fra Paris. Det blev hurtigt en succes, og i 1898 flyttede brødrene deres butik til en meget større bygning på Third Avenue, som stadig er hovedbutikken den dag i dag.

Shopping i Bloomingdale’s New York

Bloomingdale’s New York har stadig moderigtige og luksuriøse tasker og tøj på hylderne. Hvis du gerne vil købe designertøj, når du shopper i New York, så sørg for at lægge vejen forbi Bloomingdale’s. Ofte har Bloomingdale’s deres egne kollektioner fra berømte designere som f.eks. Ralph Lauren. Du kender måske den såkaldte “little brown bag”, altså den lille brune papirspose, som dine indkøb lægges i, når du shopper i Bloomingdale’s. Eller måske kender du Bloomingdale’s New York fra tv-serien “Friends”? Rachel arbejdede nemlig i stormagasinet på et tidspunkt.

Hvad kan jeg købe i Bloomingdale’s?

I Bloomingdale’s New York kan du købe, alt du går og mangler (eller ikke mangler)! Stormagasinet sælger mange modemærker, der bliver vist frem ved New York Fashion Week. Udvalget er kæmpestort, så sørg for at afsætte god tid til at kigge dig omkring, eller planlæg på forhånd, hvad du gerne vil købe der. På den måde kan du styre direkte mod den rette afdeling, så du sparer dyrebar tid. Bloomingdale’s byder på 12 etager, med kælderetagen medregnet, så du kan få en helt dag til at gå med at shoppe der (hvis du har pengene til det).

Førstesalen er dedikeret til mode. På venstre side finder du håndtasker, eksempelvis fra Fendi, samt makeup og andre skønhedsprodukter. Accessories finder du på højre side. Du kan også gå på jagt efter en ny parfume. På etagen 1M kan du beundre smykker. Du kan tage rulletrappen videre op til 2. eller 3. etage. Her finder du skoafdelingen og sportstøj til kvinder – især på 3. etage er der meget sportstøj. 4. etage byder på endnu mere sportstøj samt lingerie, strømpebukser og sokker.

Der er selvfølgelig også herretøj. På kælderetagen B2 er der en helt afdeling med sportstøj og sportsudstyr. B1 er den mere elegante afdelingen med designertøj og sko til herrer. Hvis du ikke rigtig kan finde ud af, hvad du skal vælge, så kan du gå hen til informationen på denne etage og spørge efter en personlig shopper til at hjælpe dig. På 8. etage finder du børnetøj, og her er der også toiletter.

På 5. etage kan du kigge på elegante møbler og ting til hjemmet. Du har næppe planer om at købe et spisebord med hjem fra New York, men der er også mange mindre ting til indretning af hjemmet. Køkkenudstyr, kufferter, service og lys finder du på 6. etage. Her kan du også snuppe dig et hvil i Nespresso Boutique og få en kop kaffe at styrke dig på. Badeartikler og ting der kan forbedre din nattesøvn, såsom fløjsbløde lagner i afdelingen“Bath and Bedding” på 7. etage.

Bloomingdale’s i New York - Brown Bag Bloomingdale’s i New York - Indenfor

En lille pause fra shoppingen i Bloomingdale’s New York

Har du brug for en lille pause på din New York shoppingtur? Så gør holdt ved Magnolia Bakery. Der er en afdeling af det berømte bageri, nær udgangen på stueetagen. Når du har fået en cupcake at styrke dig på, kan du tage fat på din shopping i New York igen! Eller tag et smut på Nespresso Bar, der ligger på 6. etage. Herefter har du sikkert energien til at udforske resten af etagerne og kan fortsætte shoppingturen uden problemer.

Jul i Bloomingdale’s

Ved juletid er det noget ganske særligt at besøge Bloomingdale’s NYC. Her er der nemlig julepynt i butiksvinduerne. Midt i stormagasinet er der et stort og flot pyntet juletræ, som du endelig ikke må gå glip af. Desuden pryder julelys den store bygnings facade, og det tager sig flot ud om aftenen. Butiksruderne pyntes udfra et nyt tema hvert år. Designerne bliver ved med at komme med nye idéer, såsom en hyldest til Grinchen, hvor man kunne vise sit såkaldte “resting Grinch Face”.

Op til jul sælges der naturligvis også en masse julepynt i Bloomingdale’s New York, og især juletræspynten kan bringe et smil frem på læben. Det rygtes også, at selveste julemanden fra tid til anden kommer på besøg i Bloomingdale’s ved juletid. Hvis du ikke kan få nok af julepynt, så bør du absolut tage på en Dyker Heights Christmas Lights Tour, hvor du får endnu mere betagende julepynt- og lys at se.

Bloomingdale’s SoHo

Der findes endnu en afdeling af Bloomingdale’s på adressen 504 Broadway. Den er ikke helt så fancy og ikke så menneskefyldt som hovedbutikken i New York, og derfor er det en anden type kunder, der kommer der. Personligt synes jeg, det er lidt mere afslappende at shoppe i SoHo Bloomingdale’s. Der er også to andre gode grunde til at besøge Bloomingdale’s SoHo: den gode kaffe og den gratis wi-fi. Det gør det til det perfekte sted at snuppe en pause fra at shoppe i SoHo.

Praktisk information

  • Adresse: 1000 Third Avenue, på hjørnet af 59th Street og Lexington Avenue
  • Åbningstider:
    • Mandag-lørdag: kl. 10.00-20.00
    • Søndag: kl. 11.00-19.00

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev