Coney Island i New York

Køb billetter nu
Coney Island i New York

Coney Island i New York er et kvarter i det sydvestlige Brooklyn. Det er kendt for forlystelsesparken Luna Park, Wonder Wheel og New York Aquarium. Coney Island er faktisk en halvø, og den har en stor sandstrand med dertilhørende promenade og 60.000 indbyggere. Besøger du kvarteret vil du opleve den hyggelige tivoli-agtige atmosfære, der har præget området, siden det blev populært i starten af 1900-tallet.

Contents

Coney Island og Brooklyn Tour

Coney Island er et perfekt sted at undslippe den intense hede, der kan ramme New York om sommeren. Strande, boulevarder og sjove forlystelser er de tre ting, der karakteriserer dette underholdende sted. Du kan endda snuppe en dukkert her. Hvis du gerne vil udforske Brooklyn og Coney Island og nyde godt af et par stop ved lækre pizzeriaer undervejs, så anbefaler jeg at tage på en Pizza Tour til Brooklyn og Coney Island. Det er også en god måde at komme til stranden på Coney Island, og så slipper du for at skulle tage subway dertil (hvilket tager omkring 1 time).

Forlystelser og attraktioner i Luna Park

Før i tiden var det primært de fattige borgere, der holdt til på Coney Island. Nu om dage er Coney Island som en kæmpe forlystelsespark, og det trækker mange forskellige slags besøgende til. Mange små familieforetagender og forlystelser blev tvunget til at lukke, da Coney Island gennemgik en massiv renovation for nogle år siden. Heldigvis kan du fortsat opleve nogle af halvøens mest ikoniske attraktioner, såsom det godt 46 meter høje pariserhjul Wonder Wheel, en næsten 100 år gammel rutsjebane; Cyclone, der åbnede i 1927, den berømte hotdog-restaurant Nathan’s og boulevarden med alle dens kitschede butikker. Den kendte forlystelsespark Luna Park har bevaret sit oprindelige navn, men den har gennemgået en totalrenovering. Det er gratis adgang til Luna Park, men du skal købe billet eller turpas til forlystelserne.

Køb dine billetter til Luna Park her

New York Aquarium

New Yorks eneste akvarium ligger på Coney Island. I New York Aquarium kan du blandt andet se pingviner, søløver, hvalrosser, hajer og oddere. Der er også det såkaldte Aquatheatre, hvor du kan se søløver (og deres dyrepassere) optræde. Akvariet har også et 4D-teater, hvor en 3D-film kombineres med en ekstra dimension i form af effekter, der kan mærkes på kroppen. New York Aquarium er ikke særlig stort, men det er et hyggeligt sted at tage hen med børn ovenpå en dag ved stranden.

Coney Island Amphitheater

Coney Island Amphitheater ligger på Coney Island Boardwalk. Det er et delvist indendørs og delvist udendørs teater, hvor du kan se alle mulige slags bands og sangere optræde. Der er shows året rundt, men især om sommeren er det en hyggelig oplevelse. Du kan se koncertkalenderen for Coney Island Amphitheater her.

Coney Island i New York - Luna Park Coney Island i New York - Stranden

Coney Island Mermaid Parade

Siden 1983 har man på Coney Island markeret sommerens begyndelse på en ganske unik måde, nemlig med den årlige Mermaid Parade. Her er tusindvis af folk klædt ud som havfruer og andre undersøiske væsner. Derudover bliver en kendis udklædt som havfrue eller -mand kronet som konge eller dronning. Paraden er familievenlig, men det værd at vide, at det er lovligt for kvinder at være topløse i det offentlige rum, og at paraden er kendt for at have halvnøgne deltagere. Coney Island Mermaid Parade finder sted hvert år ved sommerens begyndelse (omkring sommersolhverv).

Brighton Beach

Brighton Beach er også en del af Coney Island. Lægger du vejen forbi denne unikke bydel, kan det meget vel tænkes du oplever, at der er flere her, der taler forskellige østeuropæiske sprog end engelsk. Området kaldes også Little Russia eller Little Odessa.Odessa en by i Ukraine, hvor mange af tilflytterne kom fra. Det var tilbage i 1940’erne og 1950’erne, der kom en stor bølge af immigranter derfra. På grund af de mange indbyggere med østeuropæisk baggrund er der en anderledes atmosfære end i andre dele af New York. Foruden den gode strand er denne særlige stemning formentlig grunden til, at mange newyorkere ynder at tage på ferie her. Du bemærker den østeuropæiske indflydelse på områdets barer og restauranter. Her er det normalt at starte dagen med den ukrainske vodkadrik horilka tilsat honning, og du har også muligheden for at spise kaviar til en rimelig pris.

Hvordan kommer jeg til Coney Island?

Jeg anbefaler, du tager med subway til Coney Island. Det er hurtigst at komme dertil med subway-linje D og N, og de kører begge til stationen Coney Island – Stillwell Avenue. Det tager meget længere tid at komme frem med linje Q og F.

Erics tip: Hvis du gerne vil se mere af nærområdet, så vil jeg foreslå, at du tager subway-linje N eller D til stationen Coney Island / Stillwell Avenue. Her kan du tage en hyggelig gåtur på boulevarden langs havet eller på stranden hen til Brighton Beach Station. Herfra kan du komme tilbage til Manhattan med subway-linje Q eller B. Glem ikke at smage den lokale specialitet: en hotdog (og pommes frites) hos Nathan’s.

Hoteller på Coney Island

Hvis du gerne vil fokusere på Brooklyn og Coney Island på din ferie, så er Best Western Coney Island et godt valg. Herfra er der 20 minutters gang til stranden. Hvis du gerne vil besøge New Yorks seværdigheder, så anbefaler jeg, du vælger et hotel tættere på Manhattan.

Coney Island i New York - Nathan's Hot Dog Coney Island i New York - Boardwalk

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev