Finde rundt i New York

Finde rundt i New York

Det kan virke svært at finde rundt i New York i starten, men når først du forstår, hvordan gaderne er inddelt (i en gitterinddeling), så er det meget nemmere. Manhattan er faktisk berømt for sit system, hvor gaderne er opdelt i et gitter. I teorien er det meget nemt at finde ud af. Alle streets går fra øst til vest, og alle avenues går fra nord til syd. Manhattan er inddelt i tre hovedområder, nemlig Downtown, Midtown og Uptown. Downtown starter syd for Union Square, Midtown ligger nord for Union Square op til 59th Street, og Uptown er alt, der ligger nord for bunden af Central Park.

Bemærk:

  • Broadway er en undtagelse, eftersom den løber gennem hele Manhattan.
  • Syd for Houston Street (i Greenwich Village) har alle gaderne navne i stedet for numre.
  • Nogle af avenuerne på Manhattans østside har både navne og numre, blandt andet Madison Avenue.
  • I Uptown-området på vestsiden af Manhattan har avenuerne også navne i stedet for numre, blandt andet Columbus Avenue.
  • I Harlem bruges både nummeret, som gaden har ud fra”grid plan” og navnet på den person, gaden er opkaldt efter. Derfor er eksempelvis 125th Street også kendt som Dr Martin Luther King Boulevard.
  • Der bruges et andet system ved gader i Brooklyn og Queens.

Husnumre

Fifth Avenue deler Manhattan op i en øst- og vestside. Numrene går op fra Fifth Avenue, både mod øst og vest. Op østsiden hedder adresserne noget med east eller E, og på vestsiden er der west eller W med i adresserne. Derfor er 17 East 35th Street et helt, helt andet sted end 17 West 35th Street.

Kryds

For at gøre livet nemmere bruger man som oftest det nærmeste kryds eller gadehjørne i adressen. For eksempel: 45 Essex Street (mellem Grand Street og Hester Street). Når du fortæller en taxachauffør, hvor du skal hen til, så sig nærmeste kryds eller hjørne som eksempelvist: “42nd Street and 9th Avenue.”

Download min gratis app Eric’s New York, så du nemt kan finde rundt i New York. I appen finder du et kort over byen med subway-linjer, seværdigheder, offentlige toiletter og steder med gratis wi-fi. Appen kan bruges offline og har indbygget GPS, så du altid kan se, hvor du befinder dig.
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter