Queens i New York

Queens i New York

Queens i New York er et af New York Citys fem boroughs (bydele). Det inkluderer bl.a. kvartererne Long Island City, Astoria og Flushing. Queens ligger øst for Manhattan og over Brooklyn. Der er mere end 2,3 millioner indbyggere i Queens, hvilket gør det til den anden største bydel i New York. Området byder på flere seværdigheder, der er et besøg værd, og sportsentusiaster bør bestemt lægge vejen forbi.

Contents

Kvarterer i Queens

Queens dækker et stort område, og der er dele af bydelen, der ikke er så spændende for turister, der besøger New York for første gang. Dog er der et par steder, der er værd at besøge, hvis du allerede har set, alt det Manhattan har at byde på. Du kan også tage på denne guidede bustur i Bronx, Queens og Brooklyn, hvor du oplever højdepunkterne i disse bydele.

Long Island City

Long Island City i New York er et kvarter, der ligger ud til vandet i Queens. Herfra er der en skøn udsigt over Manhattans skyline. Long Island City er ikke at forveksle med Long Island, som er en ø på østsiden af New York. Long Island City er et godt sted at bo, hvis du gerne vil undgå de høje hotelpriser på Manhattan. Hotellerne i Long Island City er nemme at komme til med subway, og samtidig er priserne forholdsvist lave.

Der er også en seværdighed i Long Island City for kunstelskere. Her kan du besøge MoMA PS1, som tilhører det verdensberømte Museum of Modern Art på Manhattan. På MoMA PS1 er der kun samtidskunst udstillet. Du kan komme derhen med subway eller NYC Ferry til Long Island City eller Hunters Point South. Bemærk, at MoMA PS1 er lukket på tirsdage og onsdage. Jeg anbefaler, at du kombinere dit besøg på MoMA PS1 med morgenmad, frokost eller middag på Court Square Diner, som ligger i nærheden. På den autentiske amerikanske diner kan du godt regne med at komme til at spise blandt rigtige newyorkere. Det er nemlig sjældent, turister lægger vejen forbi.

Astoria

Astoria ligger nord for Long Island City, og det er endnu et kvarter i Queens, der ligger ud til East River. Du kan nemt komme dertil med subway eller til fods ved at krydse Roosevelt Island Bridge. I kvarteret ved siden af finder du LaGuardia Airport. Astoria er et af de mest mangfoldige områder i Queens med indbyggere fra omkring 100 forskellige lande. Mange af kvarteret indbyggere er af brasiliansk eller kroatisk afstamning. Lægger du vejen forbi Astoria, og kan du lide tegneserier? Så besøg Midtown Comics Outlet, hvor du finder tusindvis af tegneserier, actionfigurer og anden merchandise.

Queens i New York - Corona Park Queens i New York - MoMA PS1

Flushing

I Flushing i Queens er der et større kinesisk samfund, og området omtales ofte som det “ægte” Chinatown. Modsat området i Chinatown på Manhattan er Queens’ Chinatown ikke turistet, og derfor er det mere henvendt til de kinesere, som bor der. Hele 55% af distriktets indbyggere er af asiatisk afstamning. Derudover er det en af de største og hurtigst voksende Chinatowns i verden, og det er et meget unikt område i New York. Under det kinesiske nytår kan du se det kæmpe Lunar New Year Parade i Flushing. Tag subway-linje 7 helt til endestationen, Flushing Main Street, så er du der. Vær opmærksom på, at der kan være en sprogbarriere, da der ikke tales meget engelsk i området.

Corona Park ligger også i Flushing Meadows. Her er den store metalglobus ved navn Unisphere, som du sikkert har set billeder af før. Globussen har en omkreds på hele 36 meter og er dermed den største af slagsen i verden. Den blev bygget i forbindelse med Verdensudstillingen i 1964. I parken finder du også de tennisbaner, der bliver brugt til US Open. Det er rigtigt hyggeligt at gå en tur gennem parken på en solskinsdag. Du kommer til Corona Park ved at tage subway-linje 7 til stationen Mets–Willets Point. Herfra er der en kort gåtur til parken.

Jamaica

Hvis du flyver til New York, så er der en vis sandsynlighed for, dit ophold starter i kvarteret ved navn Jamaica. Det er nemlig her den ene af New York Citys to lufthavne ligger, nemlig JFK Airport. Det er nemt at komme fra JFK til Manhattan med subway, taxa eller shuttlebus.

Hoteller i Queens

Hvis du leder efter et lavprishotel, så kan Long Island City i Queens være et godt sted at lede. Det er ikke et specielt cool eller hyggeligt kvarter, men det er et godt udgangspunkt på din tur til New York. Long Island City er sikkert og byder på adskillige subway-linjer, som tager dig til Midtown Manhattan på omkring 15 minutter. Jeg anbefaler altid et hotel i Long Island City til folk, der gerne vil være tæt på Midtown, men som synes, hotellerne på Manhattan er for dyre.

Sport i Queens

Queens er mest kendt for sine sportsarrangementer. Den årlige New York Marathon går gennem Queens, og Mets’ stadion, som hedder CitiFields, ligger også her. The Mets er det næstmest prominente baseballteam i New York, kun overgået af New York Yankees. New York City FC har også kampe at stadionet. Det er også i Queens, at US Open Tennis hvert år foregår. Nærmere bestemt er det i Flushing Meadows tennisturneringen bliver spillet.

US Open Tennis billetter - Tenniskamp Queens i New York - Citi Field Stadium

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev