Rejse alene til New York

Rejse alene til New York

Vil du gerne rejse alene til New York? Det kan du trygt gøre! Faktisk er det den helt perfekte storby at rejse alene til. Her er det meget normalt at shoppe, tage til koncert og spise på restaurant på egen hånd, og de lokale gør det i stor stil. New York er spækket med singler, og de lokale ynder også at lave ting på egen hånd som et kærkomment pusterum i en travl hverdag. Der bliver derfor på ingen måde kigget skævt til folk, der færdes i byen på egen hånd. Desuden er det en sikker by at færdes i og med masser af muligheder for at møde nye mennesker.

Contents

Rejse alene i New York

New York egner sig rigtig godt til en solorejse. Det er nemt at finde rundt og at komme omkring i storbyen, og her er så mange ting, du kan lave, at der ingen fare er for, du kommer til at kede dig. Det har også sine fordele at være solorejsende i New York: Der er ingen grund til at gå på kompromis med, hvilke seværdigheder der skal besøges, hvor mange timer der skal afsættes til shopping, og hvilken restaurant aftensmaden skal indtages på!

Newyorkerne er også kendt for at være snakkesalige og venlige, og du kan f.eks. vælge at bo på et hostel eller tage på en rundtur til rooftop-barer, hvis du gerne vil møde andre folk. Der er med andre ord hverken grund til at kede sig eller føle sig ensom.

Ting at lave på en solorejse til New York

Det er ingen begrænsning at rejse alene til New York. Faktisk er det kun fantasien og budgettet, der sætter grænserne for, hvad du kan lave på turen.

Sightseeing og underholdning

Jeg anbefaler altid at anskaffe et rabatkort til New York, og det er også en fordel for solorejsende. Det er den billigste og nemmeste måde at besøge seværdigheder på, og rabatkortene giver adgang til mange hovedattraktioner. Jeg kan også varmt anbefale at se et Broadway-show eller at tage til en sportskamp. Hvis du gerne vil falde i snak med de lokale, så er især baseball godt at tage til. Kampene er nemlig ofte lange, så her er der rig lejlighed til at få en hyggesludder over en kold fadøl.

Spise ude

Det er ganske almindeligt at spise ude alene i New York, også på restauranter. Selvom det ikke er et krav, man sidder ved baren, når man går alene på restaurant, så er det normen. Det har samtidig den fordel, at du kan falde i snak med personalet eller andre restaurantgæster i baren. Der er naturligvis også masser af caféer og kaffebarer, hvis du foretrækker at spise et mere afslappet sted. Og endelig kan du altid købe noget mad på farten og nyde den i en af New Yorks mange parker.

Natteliv

Hvis du gerne vil opleve New Yorks natteliv i selskab med andre, så er rundturen til rooftop-barer, jeg nævner længere oppe på siden, et godt valg. Alive After Five cruiset er også hyggeligt, og det er en god mulighed for at møde andre, samtidig med du kan nyde Manhattans skyline med en lækker drink i hånden.

Eller tag med på Speakeasy Bar Tour, hvor du besøger skjulte barer og mingler med andre deltagere på turen.

Transport

Når du som solorejsende skal fra lufthavnen til dit hotel, er det en fordel at købe en billet til en shuttlebus på forhånd. Det er en nem og billig løsning, og eftersom du bliver kørt direkte til dit hotel, behøver du ikke bekymre dig om, hvordan du kommer frem.

Et andet tip er at købe et MetroCard til New Yorks subway, så du nemt og billigt kan komme rundt. Kør dog ikke med metro om natten, når du er alene, men tag hellere en taxa ved den tid.

Hoteller for solorejsende i New York

Midtown Manhattan er et rigtig godt sted at bo på en rejse alene til New York. Her er der nemlig masser af attraktioner i gåafstand. Det betyder også, at du kan lave ting i de sene aften- og nattetimer nær dit hotel og dermed undgå at tage subway ved den tid. Pod Hotel 51 og Pod Hotel 39 er et godt valg, hvis du rejser alene. Du får meget valuta for pengene, og det er nemt at falde i snak med andre rejsende på hotellernes fællesarealer. Yotel er også et hotel, der egner sig godt til solorejsende. Blandt mine favorithoteller er citizenM Times Square og citizenM Bowery, der byder på et komfortabelt ophold med ale de faciliteter, du har brug for. Desuden har begge hoteller en lækker rooftop-bar, hvor du kan runde dagen af med en drink.

Er du på udkig efter et billigere ophold i New York, så anbefaler jeg at vælge et hotel i Long Island City. Det er et noget billigere alternativ, og du kan nemt komme til det centrale Manhattan derfra med subway. Dog er det bedst at tage en taxa til dit hotel i Long Island City frem for offentlig transport om natten. Et hostel i Midtown Manhattan er bestemt også værd at overveje, hvis du gerne vil have et budgetvenligt ophold og møde andre rejsende. HI New York City Hostel på Amsterdam Ave eksempelvis afholder ofte forskellige arrangementer, og det er derfor et godt sted at møde nye mennesker.

Solorejsende kvinde i New York

Hvis du er kvinde og rejser på egen hånd, behøver du ikke bekymre dig om din sikkerhed i New York. Det er generelt en meget tryg by at færdes i. Som i andre storbyer er der dog visse forholdsregler, du bør tage. Brug din sunde fornuft, og vær opmærksom på dine omgivelser. Gå ikke igennem byens parker om natten, og undgå mørke og mennesketomme områder. Sørg for at tage en taxa i de sene aften- og nattetimer frem for offentlig transport.

Det er en god idé at vælge et hotel eller hostel i Midtown Manhattan, hvor storbyen lever op til sit tilnavn: Byen der aldrig sover. Her er der liv og lys i gaderne på alle tider af døgnet, hvilket gør det mere trygt at færdes sent i det centrale Manhattan end i visse andre af New Yorks kvarterer. Det er derfor værd at bruge ekstra penge på et centralt hotel, så du ikke skal bevæge dig langt omkring om natten. Ligger dit hotel under 90th Street, så er det fint.

Er det sikkert at rejse alene til New York?

Ja! New York er en meget sikker storby at færdes i, så du kan trygt rejse alene dertil. Som i andre storbyer er der dog et par forholdsregler, du bør tage. Læs mere her.

Hvad kan man lave i NYC, hvis man er alene?

Der er uanede muligheder! Du kan tage på sightseeing, shopping, rooftop bar tour eller se et Broadway-show eller sportskamp og meget, meget andet. Læs alle mine tips til en solorejse til New York her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev