Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York er et livligt samlepunkt, hvor forretning og underholdning mødes it et kompleks bestående af 19 bygninger. Top of the Rock, skøjtebanen, Radio City Music Hall og NBC Studios – det er alt sammen en del af Rockefeller Center!

Contents

Rockefeller Center in New York

John. D Rockefeller Jr. havde en idé om en by i en by. i 1931 påbegyndte han opbygningen af flere bygninger mellem 48th og 51th Street i Midtown Manhattan. Han navngav det Rockefeller Center, men det er også bedre kendt som Rockefeller Plaza. I dag har komplekset 19 bygninger der inkluderer flere New York vartegn, såsom Rainbow Room, hvorfra man kan se ud over hele byen. Stedet er kun åbent for private arrangementer.

Top of the Rock

På 30 Rockefeller Plaza finder du Top of the Rock, et observationsdæk på 70. etage med udsigt over Empire State Building, Central Park og alle de omkringliggende bygninger. Med billetter til Top of the Rock kan du tage elevatoren direkte op og beundre udsigten derfra.

Radio City Music Hall

Der er events året rundt i Radio City Music Hall, et teater- og koncertsted. Det er den største indendørs teatersal i verden med plads til 5.900 mennesker. På grund af måden, det er bygget på, er lydkvaliteten usædvanlig god, uanset hvor man sidder henne. Mange berømte kunstnere optræder på Radio City.

Rockefeller Center i New York - Top of the Rock Rockefeller Center i New York - Radio City Music Hall

Rockefeller Plaza

Rockefeller Plaza er hjertet af Rockefeller Center og ligger mellem 49th og 50th Street. Det er også bedre kendt som Channel Gardens. I vintermånederne er der en skøjtebane, og om sommeren kan man stå på rulleskøjter. Mange forretningsfolk samles her i deres pauser for at spise frokost udendørs.

NBC Studios

Siden 1990’erne er flere programmer og shoes for NBC blevet optaget i Rockefeller Center, bl.a. Tonight Show with Jimmy Fallon og Saturday Night Live, som man skal bestille billetter til i forvejen. Uden at skulle have reserveret en billet i forvejen, kan du se optagelserne af Today Show om morgenen på Rockefeller Plaza.

Rockefeller Center i New York - NBC

Jul ved Rockefeller Center

Rockefeller Center er smukt dekoreret i juletiden, hvilket gør det til et magisk sted at besøge.

Rockefeller juletræ

Rockefeller Center juletræet er et ikon for juletiden i New York! Hvert år finder Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony sted, hvor 50.000 LED-lys tændes i et fantastisk display.

Stå på skøjter

Under juletræet finder du skøjtebanen. Tag skøjterne på og træd ind på den ikoniske is for at få en magisk oplevelse. Det er muligt at stå på skøjter ved  Rockefeller Center fra november til marts.

Christmas Spectacular

Radio City Music Hall er vært for det årlige, ikoniske juleshow i New York: Radio City Christmas Spectacular. Se Rockettes, en berømt dansegruppe, udføre en fantastisk rutine i perfekt synkronisering! Dette er et show, du aldrig glemmer!

Rockefeller Center i New York - Skøjtebane Rockefeller Center i New York - Terrasse

Ting at lave ved Rockefeller Center

Fordi Rockefeller Center er så stort et kompleks, er der massere at lave. Som jeg også nævnte tidligere, kan du besøge observationsdækket, Top of the Rock, men der er meget mere end det.

Under 30 Rock

Under 30 Rockefeller Plaza kan du (gen)opleve Under 30 Rock. Der er snesevis af nye restauranter og takeaway-steder i området, som blev renoveret tilbage i 2023. Spis et måltid ved bordet, eller tag noget med på farten, f.eks. en New York-bagel, et pizzaslice eller en salat. Det er oplagt at kombinere med et besøg i Rockefeller Center, både om dagen og om aftenen.

Butikker ved Rockefeller Center

Der er en række butikker at finde omkring Rockefeller Center, bl.a. legetøjsbutikker som FAO Schwarz og LEGO Store, The Shop ved NBC Studios med merchandise fra forskellige NBC-produktioner, og der er endnu flere butikker at finde inde i selve bygningerne.

Erics tip: “Nedenunder bygningerne kan du finde mange butikker og spisesteder, ligeså vel som metroen. Det er en lille underjordisk by! Jeg lærte alle gangene godt at kende, fordi min søns dagpleje lå her. Det er ideelt, når det regner udenfor, da man kan gå flere blokke og stadig holde sig tør.”

Ture i Rockefeller Center

Der er flere ture, du kan tage på for at lære mere om Rockefeller Center og dets bygninger. Hvis du er interesseret i kompleksets historie og arkitektur, kan du tage på Rockefeller Center Tour. På Stage Door Tour får du et kig bag kulisserne på Radio City Music Hall, ser den berømte sal, møder en Rockette og kommer til steder, du ellers ikke ville kunne besøge.

Hvis du elsker amerikansk TV og er nysgerrig efter at se, hvordan det hele fungerer, kan du få et kig bag om kulisserne i studierne og programmerne på NBC Studio Tour.

Hoteller omkring Rockefeller Center

Der er en række hoteller omkring Rockefeller Center, hvor du kan bo. Fra The Jewel Hotel har du udsigt over Rockefeller Plaza, så du kan nyde juleudsmykningen i højsæsonen. Andre muligheder i nærheden inkluderer DoubleTree by Hilton New York Midtown Fifth Ave og New York Hilton Midtown. Eller bo på Lotte New York Place.

Rockefeller Center i New York - Comcast Building

Kan du besøge toppen af Rockefeller Center?

Ja, observationsdækket på Rockefeller Center hedder Top of the Rock. Læs mere her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev