Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center i New York

Rockefeller Center er et bygningskompleks bestående af 19 kommercielle bygninger, der ligger mellem 48th og 51st Street i Midtown Manhattan. Observationsdækket Top of the Rock, som er en af de største turistattraktioner i New York, ligger i toppen af Comcast Building ved Rockefeller Center. Tv-netværket NBC’s hovedkvarter og Radio City Music Hall er også en del af komplekset.

Rockefeller Center Tour

På en Rockefeller Center Tour lærer du om den rige historie og arkitektur. Her guider en historiker dig gennem kompleksets vigtigste bygninger, haver og rum. Den guidede tur varer omkring en time, og den giver dig muligheden for at se Rockefeller Center i et helt nyt lys.

Book Rockefeller Center Tour her

Rockefeller Centers historie

Rockefeller Center og observationsdækket var en gave fra John D. Rockefeller til Manhattan. Han ønskede at skabe et sted, hvor både lokale og turister kunne beundre byen. Efter Rockefeller Center stod færdigt i 1933, har der været mange op- og nedture.

Skøjtebanen ved Rockefeller åbnede for første gang i 1936. Oprindeligt var det tænkt som en midlertidig skøjtebane, der skulle lokke folk til, men siden er den blevet et fast indslag hvert år. Der er plads til 150 personer på banen.

Rockefeller Center i New York - Skøjtebane Rockefeller Center i New York - Terrasse

Op- og nedture

I 1940’erne gik det godt for Rockefeller Center. Her var mere end 90% af de kommercielle bygninger lejet ud. I 1970’erne ramte den økonomiske krise, og den hårdt ud over Rockefeller Center, hvor mange af bygningerne endte med at stå tomme. I 1980’erne vendte lykken igen, da aktiemarkedet boomede. Desuden gennemgik Rainbow Room på den 65. etage en omfattende renovering til 20 millioner dollars, og i 1990’erne var Frank Sinatras fem koncerter i Radio City Music Hall udsolgt! Efter yderligere et tilbageslag i 1990’ene blev der fundet nye investorer. Takket være disse blev subway-stationen renoveret.

Rockefeller Center i New York - Top of the Rock Rockefeller Center i New York - Bar SixtyFive

Genåbningen af Top of the Rock

I det 20. århundrede handlede det om John D. Rockefellers vision om at  skabe et sted, hvor både lokale og turister kunne beundre hans elskede by. Efter en næste 20 år lang renovation genåbnede Top of the Rock Observation Deck i 30 Rockefeller Center. Observationsdækket var lukket mellem 1986 og 2005, primært pga. renovationer andre steder i bygningen. Derefter løb Rockefeller Center ind i økonomiske vanskeligheder. Langt om længe gennemgik selve Top of the Rock dog også en renovering, og det blev endelig genåbnet i 2005. Nu har det 2,5 millioner besøgende om året.

Rainbow Room Restaurant

Rainbow Room er en restaurant og udlejningslokale, som genåbnede i september 2014 efter en langvarig renovation. Det er et meget fancy sted, men det er også svært at forestille sig det skulle være andet med den fantastiske placering på den 65. etager i Rockefeller Center i New York City! Hvis du vil besøge restauranten, så skal du selvfølgelig spørge efter et vinduesbord.

Bar SixtyFive

Bar SixtyFive ligger ligesom Rainbow Room på den 65. etage i Rockefeller Center. Her serveres der cocktail og snacks. Det er helt sikkert værd at lægge vejen forbi, hvis du gerne vil ind et sted, der er lidt eksklusivt. Tag for eksempel derhen før eller efter et show i Radio City Music Hall eller på Broadway. Fra Bar SixtyFive kan du desuden nyde en flot udsigt over Central Park og byen. Dog får du ikke en 360-graders udsigt ligesom fra Top of the Rock, og om vinteren kan du ikke komme ud på terrassen. Det er lidt nemmere at komme end på Bar SixtyFive end Rainbow Room, men det forventes, at du er pænt klædt. Dresscoden er “cocktail chic”. Det anbefales, at mænd er iført jakke, skjorte og pæne sko. Klipklappere, sportstøj, jeans og korte bukser og bukser med huller er det ikke tilladt at være iført. Cocktails koster omkring 20 $.

NBC Studios

NBC (National Broadcasting Company) flyttede til Rockefeller Center i 1933. Amerikanerne har gennem årene kunnet se mange programmer filmet i disse studioer, såsom “The Today Show” og “Saturday Night Live”. Da NBC skiftede fra at lave radio til tv, var det nødvendigt med mere end 2.400 km ledninger. I 1994 blev “The Today Show” sendt nede på gadeniveau.

Rockefeller Center i New York - NBC

Rockefeller Center i New York - Comcast Building

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter