Shopping på Upper East Side i New York

Shopping på Upper East Side i New York

Shopping på Upper East Side i New York står nok ikke øverst på din to do-liste. Det er ofte Fifth Avenue folk først og fremmest tænker på i forbindelse med shopping i New York. Det er dog bestemt værd at lægge vejen forbi Upper East Side.

Området mellem Manhattans 59th og 96th Street, på den føstlige side af Central Park, udgør Upper East Side. Det er et af New Yorks mest fornemme kvarterer. På Fifth Avenue, lige overfor Central Park, kan du beundre de flotte Brownstone-huse. Grundet de mange museer, såsom Guggenheim Museum og Metropolitan Museum, kaldes strækningen her for Museum Mile.

Det er oplagt at kombinere et besøg på et af museerne med at shoppe på Upper East Side. Du kan også tilbringe en rolig morgen i Central Park og fortsætte med shopping på Upper East Side om eftermiddagen.

De samme mærker, men færre folk

Upper East Side er et roligt kvarter, som færre turister tager til end det berømte shoppingområde Fifth Avenue (den del, der ligger lige under Upper East Side). Det er dog de samme butikker, der ligger i de to områder. Shopping på Upper East Side byder også på butikker som Victoria’s Secret, Aldo og Sephora. Denne slags mærker ligger primært på Lexington Avenue, under 62nd Street. Det berømte stormagasin Bloomingdale’s ligger på 59th Street, mellem 3rd og Lexington Avenue.

Shopping på Upper East Side i New York - Vinduesshopping Shopping på Upper East Side i New York Fifth Avenue

Luksuriøs shopping på Upper East Side

Har du er stort shoppingbudget, eller vil du bare gerne opleve kvarteret fra dets mest luksuriøse side? Så tag til Madison Avenue! Her finder du luksuriøse mærker i smukke bygninger med imponerende butiksvinduer. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana – hver af disse butikker er en fryd for øjet.

Upper East Side Shopping in New York Shopping på Upper East Side i New York - Butiksvinduer

Genbrugsbutikker

Det er en rigtig New York-oplevelse at tage i en genbrugsbutik. Upper East Side er kendt for at have mange genbrugsbutikker, og de fleste af dem ligger fra omkring 80th Street og opefter, mellem 2nd og 3rd Avenue. Det er blevet en stor trend at shoppe i genbrugsbutikker, og det bedste af det hele er, at meget af overskuddet i disse butikker går til velgørenhed og fonde. Du kan gøre nogle rigtig gode fund i Arthritis Thrift Shop (3rd og 81st Street) og Cancer Care Thrift Shop (3rd og 82nd Street). Ved første øjekast ser disse butikker måske ikke så lovende ud, men det kan betale sig at tage et kig. Det er steder som disse, hvor du kan være heldig at finde Chanel-frakker, Prada-kjoler og sko fra Jimmy Choo.

Roosevelt Island Tramway

Tag med svævebanen Roosevelt Island Tramway fra Upper East Side til Roosevelt Island. Det er en rigtig god måde at nyde udsigten over Manhattans skyline på. Station er ved 2nd Avenue, på hjørnet af 60th Street. Roosevelt Island Tramway afgår hvert 15. minut mellem kl. 06.00 og 02.00 om natten (og indtil kl. 03.30 i weekenden). På Roosevelt Island kan du besøge Four Freedoms Park, der er dedikeret til den tidligere præsident Roosevelt og hans berømte “Four Freedoms”-tale i 1941. Parken er åben fra kl. 09.00 til 17.00 alle dage, på nær tirsdag hvor den er lukket.

Shopping på Upper East Side i New York - Roosevelt Island Tramway Shopping på Upper East Side i New York - Gade

Spisepause

Du kan tage en spisepause fra din shopping på Upper East Side et af disse steder:

  • Ladurée på Madison Avenue & 70th Street: lækre macarons
  • Two Little Red Hens, 2nd Avenue & 86th Street: berømt bageri med velsmagende cupcakes
  • Juice Generation, Lexington Avenue & 63rd Street: sunde smoothies og frisk juice

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter