Upper East Side i New York

Upper West Side i New York

Upper East Side i New York er et kvarter på Manhattan, som ligger på østsiden af Central Park. Det er et fint område, og derfor et godt sted at tage på luksuriøs shopping. På Upper East Side ligger også et par af de mest imponerede museer i New York.

Museum Mile på Upper East Side

Upper East Side i New York er stedet at tage til, hvis du er vild med museer. Det er nemlig her du finder den såkaldte “Museum Mile”. Den byder på et bredt udvalg af museer, heriblandt Frick Collection (ældre europæisk kunst), Guggenheim (moderne kunst) og The Met (eller Metropolitan Museum of Art, som det egentlig hedder, hvor de har alverdens ting). Alle disse museer er berømte, og de er alle et besøg værd.

Upper West Side i New York - Metropolitan Museum of Art Upper East Side i New York - Museum of the City of New York

Manhattans elite

Upper East Side har dog meget mere at byde på.Det er Manhattans trendy område. Det udgøres af området øst for Central Park. Her bor rige folk, såsom de der har arvet deres formue, jødiske bankmænd (Madoff boede her) og succesfulde advokater. Her boede medlemmer af Rockefeller-, Kennedy- og Roosevelt-familierne. I denne lille del af Manhattan findes der formentlig flere meget rige indbyggere per kvadratmeter end noget andet sted i USA. Det afspejler sig også i priserne på husene. En lejlighed af en rimelig størrelse koster et par millioner dollars, men der er også hjem, der koster mere end 30 millioner dollars.

Upper East Side i New York - Huse Upper East Side i New York - Palæ

Shopping på Upper East Side

Restauranterne og butikkerne på Upper East Side er naturligvis chikke og dyre, men der er nogle rigtig gode nogle iblandt. Madison Avenue er en god shoppinggade, hvor en række trendy mærker har en butik. Udover de små butikker er der også Barneys, som er et luksuriøst stormagasin. Halvdelen af Barney’s er henvendt til mænd og den anden til kvinder. Udvalget er enormt, og priserne skyhøje, men det er det helt rette sted for fans af designermode, selvom det kan være overvældende med det store udvalg. De holder et stort udsalg i slutningen af en sæson, så her er der mulighed for at gøre et godt køb. Priserne bliver sat ned gradvist med to ugers mellemrum, så det kan give pote at være tålmodig.

Besøg også et galleri. Lad dig ikke slå ud af de sure medarbejderes attitude, men fortsæt blot med at beundre mesterværkerne. På disse gallerier har jeg set mange værker af store kunstnere, som f.eks. Miró og Rembrandt.

Upper West Side i New York - Madison Ave Upper West Side i New York - Central Park

Mad på Upper East Side

Der er et stort udvalg af restauranter. De fleste er ikke trendy, men mere konservative. Dog er der mange af dem, der er gode, og det er selvfølgelig det vigtigste. Er du på udkig efter italiensk mad? Så tag på Sfoglia hjørnet af East 92nd Street og Lexington Avenue. Det er en hyggelig restaurant, midt i kvarteret. Sørg for at reservere bord på forhånd, hvis du vil undgå ventetid.

Hoteller på Upper East Side

Hvis du gerne vil bo i fancy omgivelser på et hotel på Upper East Side, så har jeg et par hoteller, jeg kan anbefale. The Franklin Hotel er et charmerende boutique-hotel. Er du til 5-stjernet luksus, så er det The Mark Hotel, du skal vælge. Foretrækker du en hotelkæde, så kan jeg anbefale at booke et værelse på Courtyard New York Upper East Side.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev