Upper East Side i New York

Upper West Side i New York

Upper East Side i New York er et kvarter som ligger på østsiden af Manhattan, ved siden af Central Park. Det er et fint område, og derfor et godt sted at tage på luksuriøs shopping og slentre rundt og beundre den smukke arkitektur. Upper East Side er også hjemsted for Museum Mile hvor der ligger et par af de mest imponerede museer i New York.

Upper East Side i New York

Upper East Side har dog meget mere at byde på.Det er Manhattans trendy område. Det udgøres af området øst for Central Park. Her bor rige folk, såsom de der har arvet deres formue, jødiske bankmænd (Madoff boede her) og succesfulde advokater. Her boede medlemmer af Rockefeller-, Kennedy- og Roosevelt-familierne. I denne lille del af Manhattan findes der formentlig flere meget rige indbyggere per kvadratmeter end noget andet sted i USA. Det afspejler sig også i priserne på husene. En lejlighed af en rimelig størrelse koster et par millioner dollars, men der er også hjem, der koster mere end 30 millioner dollars.

Upper East Side i New York - Huse Upper East Side i New York - Palæ

Museum Mile på Upper East Side

Upper East Side i New York er stedet at tage til, hvis du er vild med museer. Det er nemlig her du finder den såkaldte “Museum Mile”. Den byder på et bredt udvalg af museer, heriblandt Guggenheim (moderne kunst), Museum of the City of New York (historie og kunst) og The Met (eller Metropolitan Museum of Art, som det egentlig hedder, hvor de har alverdens ting). Alle disse museer er berømte, og de er alle et besøg værd.

Museum Mile ligger på Fifth Avenue, lige over for Central Park. Det gør Upper East Side til det perfekte kvarter at besøge i kombination med den berømte park.

Upper West Side i New York - Metropolitan Museum of Art Upper East Side i New York - Museum of the City of New York

Shopping på Upper East Side

Restauranterne og butikkerne på Upper East Side er naturligvis chikke og dyre, men der er nogle rigtig gode nogle iblandt. Madison Avenue er en god shoppinggade, hvor en række trendy mærker har en butik såsom Oscar de la Renta og Christian Louboutin. Men også butikker som Zara, Sephora og Nike kan findes på Upper East Side.

Upper West Side i New York - Madison Ave Upper West Side i New York - Central Park

Roosevelt Island Tramway

Tag med svævebanen Roosevelt Island Tramway fra Upper East Side til Roosevelt Island. Det er en rigtig god måde at nyde udsigten over Manhattans skyline på. Station er ved 2nd Avenue, på hjørnet af 60th Street. Roosevelt Island Tramway afgår hvert 15. minut. På Roosevelt Island kan du besøge Four Freedoms Park, der er dedikeret til den tidligere præsident Roosevelt og hans berømte “Four Freedoms”-tale i 1941. Parken er åben fra kl. 09.00 til 17.00 alle dage, undtagen tirsdag hvor den er lukket.

Upper East Side i New York - Roosevelt Island Tram Upper East Side i New York - Gade

Mad på Upper East Side

Der er et stort udvalg af restauranter. De fleste er ikke trendy, men mere konservative. Dog er der mange af dem, der er gode, og det er selvfølgelig det vigtigste. Er du på udkig efter italiensk mad? Så tag på Sfoglia hjørnet af East 92nd Street og Lexington Avenue. Det er en hyggelig restaurant, midt i kvarteret. Sørg for at reservere bord på forhånd, hvis du vil undgå ventetid. Eller tag på Daniel, kokken Daniel Bouluds stilfulde restaurant. Stedet har en meget imponerende indretning og er perfekt til en romantisk aften.

For en hurtig bid mad kan du stoppe ved Ralph’s Coffee på Madison Avenue. På denne fine lille kaffebar inde i Ralph Lauren-butikken kan du sætte dig ned og få en drink og noget sødt. Et andet godt sted til en friskbagt, sød bid er cupcake-butikken Sprinkles på Lexington og 61st Street. Hvis du vil have en af mine yndlingsbagels fra New York, skal du tage til Pick A Bagel på Lexington Avenue og 77th Street. Vælg din bagel, og vælg en af de mange toppings.

Hoteller på Upper East Side

Hvis du gerne vil bo i fancy omgivelser på et hotel på Upper East Side, så har jeg et par hoteller, jeg kan anbefale. The Franklin Hotel er et charmerende boutique-hotel. Er du til 5-stjernet luksus, så er det The Plaza, du skal vælge. Foretrækker du en hotelkæde, så kan jeg anbefale at booke et værelse på Courtyard New York Upper East Side.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev