Sne i New York

Sne i New York

Sne I New York falder hovedageligt i januar, februar og marts. New York i sneen er en unik oplevelse, som du ikke vil glemme. Når sneen falder i New York, kan jeg godt lide at tage ud og gå rundt. Byen er meget smuk under et lag sne, og stemningen er dejlig. Central Park, den hyggelige Greenwich Village og Times Square i sneen er især et besøg værd. Med en vinterjakke, høje sko eller støvler og mange lag tøj vil du få en fantastisk tid i New York om vinteren.

New York i sneen

Den første sne i New York falder normalt i november eller december. Der er tale om små byger, der mere ligner våd sne. Det er ikke sandsynligt, at der bliver hvid jul i NYC. Der fader kun tyk sne i januar, februar og i begyndelsen af marts. Nogle gange opstår der en snestorm i New York, som kaldes en `blizzard´. I løbet af få timer kan der let falde en halv meter sne eller mere i byen. Ofte er vejret dejligt efter sneen er faldet; en klar blå himmel med solskin. Dagene efter snefaldet kan dog være ekstra kolde på grund af den skærende vind, så den opfattede temperatur kan falde.

Sne i New York - Times Square Sne i New York - Gade

Snerydning i New York

Newyorkers er forpligtet til at feje deres fortove og strø gaderne indenfor fire timer efter sneen er faldet, hvilket de ofte gør med salt. Hvis sneen falder om natten, rydder en dørmand ofte fortovet, og alt sneen skal være væk inden kl 11.00 om morgenen. Derfor er der store bunker af sne i vejsiderne. Gaderne i New York er meget tilgængelige. Snebjergene, der nogle gange er meter høje, smelter naturligt væk og skaber vandpytter. Det anbefales at bære støvler eller gode lukkede sko. På den måde får du ikke hurtigt kolde og våde fødder, når du krydser en gade.

Erics tip: Glem ikke at medbringe et halstørklæde, en hat og handsker på din rejse til New York om vinteren. Den kolde vind kan føles skærende. Det er også meget praktisk at bære lag af tøj. Indenfor, i butikkerne, kan der f.eks. være meget varmt.

Rejse i sneen i New York

Under sneen i New York kører metroerne stadig, hvilket gør dem til den bedste transportform. Inde på undergrundsstationerne er det naturligvis tørt og varmt. Du kan komme overalt med New York subway. Så når du tager ud for at opleve den vinterlige by, kan du altid komme tilbage til dit hotel.

Flyve under snestorm i New York

En snestorm kan påvirke din rejse til New York, men det sker ikke så tit. Vejrudsigterne overvåges nøje, hvilket betyder, at der kan træffes foranstaltninger forud for en alvorlig snestorm. Hvis flyvninger til og fra New York bliver aflystm vil dette blive udmeldt på forhånd. Det er nyttigt selv at holde godt øje med oplysningerne og om nødvendigt kontakte flyselskabet. I værste fald kan JFK- eller Newark lufthavnen lukke i et par timer, men du vil stadig være på vej hjem eller på vej til NYC næste dag. Alt er velorganiseret, når det sner i New York.

Aktiviteter i sneen i New York

Når sneen falder i New York, er der altid massere ting at lave. Du kan være nødt til at justere din tidsplan en smule, men generelt er alle attraktioner åbne. Nedenfor finder du mine yndlings aktiviteter til når det sner i New York.

Central Park

Central Park er et af de smukkeste steder i New York, når det sner. Parken er ikke gruset, så den forbliver magisk. Du kan også stå på skøjter på en af skøjtebanerne eller besøge Central Park Zoo. Det er et sandt vinterlandskab.

Sne i New York - Central Park Sne i New York - Bygning

Museer

Et besøg på et af New Yorks museer er ideelt på en vinterdag i byen. Indenfor er det varmt, og du kan tilbringe et par timer der. Besøg for eksempel The Met eller Guggenheim Museum. Begge museer ligger tæt på Central Park, så det er nemt at kombinere det med en gåtur i den hvide park.

Hop on Hop off-bus

En tur med en Hop on Hop off-bus i New York virker ikke særlig behageligt, når det sner, men det er meget praktisk. Gaderne i New York bliver ryddet kort efter et snefald, hvilket gør vejene kørebare. Når du sidder inde i bussen, eller klædt varmt på ovenpå, kan du nemt se mange af New Yorks seværdigheder.

Indendørs aktiviteter

Når du er i New York, er det sjovt at se en Broadway-musical eller overvære en sportskamp. Det er også gode aktiviteter på en vinterdag. Alle Broadway-shows og sportsbegivenheder finder sted, når det sner i New York. I snevejrsmånederne er ishockey– og basketballsæsonerne igang. Disse finder altid sted indendørs, så du vil ikke blive generet af sneen.

Shopping under sne

Under en snestorm kan du tage på shoppingtur. Især i de store butikker såsom Macy´s og Bloomingdale´s, kan du nemt bruge et par timer inde. Du kan også tage til et indkøbscenter som Hudson Yards, Westfield World Trade Center eller American Dream Mall. På den måde behøver du ikke at gå ud i kulden hver gang. Butikkerne kan lukke under en større snestorm, så personalet ikke behøver at komme eller gå hjem uden nogen problemer.

Hvad man ikke skal gøre i snevejr New York

Når det sner i New York, er der mange aktiviteter, du kan lave, og der er også nogle ting du skal undgå.

 • Lad være at sæt dig på en cykel
  Det er en sjov aktivitet at opleve New York på cykel. Det er bare ikke praktisk at gøre, når det sner eller i dagene efter sneen er faldet. Den sne, der bliver skovlet af fortovet, ender hurtigt på cykelstierne, og sneen fra vejen skubbes også i samme retning. Det gør det svært at cykle og kan nogle gange endda være farligt. Der er heller ingen skærme på lejecyklerne i New York, så dit tøj kan blive meget beskidt.

Sne i New York -Transport Sne i New York - Sne

 • Undgå at gå med sneakers
  På din tur til New York er det vigtigt at have behagelige sko. Når det har sneet, er vandtætte sko meget nyttige. Sneen smelter og danner store og kolde vandpytter på fortovet. Nogle gange kan du ikke undgå at skulle gå igennem en af dem.
 • Lad være med at tage en taxa
  En taxa er normalt en gode måde at komme fra A til B på. Under en snestorm kan vejene dog være svært tilgængelige, hvilket gør det travlt og tager længere tid for en kort stræknint. Derfor er det mest bekvemt at komme til din destination med metro.
 • Lad være med at flyve i snestorm
  Hvis du ved, at der er en snestorm på vej, kan du prøve at ombooke dit fly til næste dag. Det giver dig en ekstra dag i New York og forhindrer dig i at sidde fast i JFK- eller Newark lufthavn.
 • Lad være med bare at lede efter en restaurant
  Når det har sneet kraftigt i New York, er det måske ikke alle restauranter, der er åbne. Det er derfor klogt at ringe til en restaurant i forvejen for at høre, om de har åbent. På den måde undgår du at stå foran en lukket dør.
 • Lad være med at tage ud af byen
  En dagstur fra New York er en god måde at opleve mere af New York og de omkringliggende stater på. Det er bare ikke praktisk at gøre det, når der er sne i New York. Vejene er generelt tilgængelige, men der er mulighed for, at du vil komme til at sidde fast. Af samme grund anbefaler jeg ikke, at leje en bil. Derfor er det bedst at blive på Manhattan.

Vintersport i New York

Det er muligt at stå på ski og snowboard i New York under din rejse. Under en snestorm er dette mindre velegnet, men på en anden dag i vintermånederne kan du tage ud i bjergene. Hunter Mountain og Windham Mountain byder på smukke pister til alle ski-niveauer.

Hvornår sneer det i New York?

Det meste af sneen i New York falder i januar og februar.

Hvad kan jeg lave, når der falder sne i New York?

Når det sner i New York, er der masser af aktiviteter, du kan lave. Læs mere her.

Hvilken er den koldeste måned i New York?

Januar er normalt den koldeste måned i NYC. Chancerne for at opleve sne i New York i januar eller februar er store.

Kan jeg stå på ski eller snowboard i New York?

Under dit ophold i New York er det muligt at stå på ski eller snowboard. Læs mere her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev