Den bedste udsigt i New York

Den bedste udsigt i New York

Den bedste udsigt i New York får du fra byens udsigtspunkter. De mest berømte observationsdæk findes i Empire State Building, Top of the Rock og One World Observatory. Det er dog ikke kun fra høje bygninger, du kan få et forrygende vue. Du får også en smuk udsigt over Manhattans skyline  fra Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge, Staten Island Ferry og fra mange parker. Jeg har her lavet en liste over stederne med den bedste udsigt i New York.

Contents

En helikoptertur

Den absolut bedste måde at indtage hele Manhattan på er ved at tage på en helikoptertur i New York. Det er virkelig en uforglemmelig oplevelse. En helikoptertur i New York giver den bedste udsigt, såvel som de bedste minder og fotos, så det kan jeg varmt anbefale. Jeg har selv været på adskillige helikopterture, og det er helt sikkert noget, jeg aldrig bliver træt af.

Bygninger

I New York har over 6.000 skyskrabere hjemme, og de findes i alle mulige former og størrelser. Nogle af de højeste og mest berømte er åbne for offentligheden. Du har dermed mulighed for at komme helt op i toppen og nyde udsigten. Det er fra de følgende bygninger, du får den mest spektakulære udsigt over New York. Vil du gerne vide hvilket af de bedste udsigter du skal se? Sammenlign observationsdækkene i New York!

Empire State Building

Empire State Building er vel nok en af verdens mest berømte bygninger, og den er et must for enhver, der besøger New York. Empire State Building er åben 365 dage om året fra 09:00 til 00:00. Du kan besøge den 86. etage, og for et ekstra beløb kan du endda også komme op på 102. etage. Udsigten fra toppen af Empire State Building er absolut det værd.

One World Observatory

One World Trade Center er New Yorks højeste bygning. Skyskraberen, der tidligere blev kaldt Freedom Tower, er 542 meter høj, når antennen tælles med. Uden antennen er den lige så høj som tvillingetårnene engang var, nemlig 417 meter. Bygningens observationsdæk hedder One World Observatory, og det strækker sig over tre etager. På den 100., 101. og 102. etage får du en 360 graders udsigt fra bag glasvæggene. Herfra kan du se Downtown Manhattan, Brooklyn, Staten Island, Frihedsgudinden og New Jersey.

Top of the Rock

Endnu en smuk og unik udsigt over New York får du fra 70. etage i Top of the Rock! Bygningen ligger lige midt på Manhattan, og her kan gå rundt på observationsdækket, der strækker sig 360 grader rundt. Udsigten er spektakulær fra hvert eneste hjørne. Fra Top of the Rock har du den bedste udsigt over Central Park, endda bedre end den du får fra Empire State Building. Fra Top of the Rock kan du nyde synet af Brooklyn Bridge, Empire State Building, Chrysler Building og mange flere af de største seværdigheder! Du kan ikke blot se Manhattan, men også til Brooklyn, New Jersey og Queens.

Edge Observation Deck

Kvarteret Hudson Yards på det vestlige Manhattan byder også på et udsigtspunkt: Edge Observation Deck. Edge er det højeste udendørs observationsdæk på den vestlige halvkugle, og det byder på en helt ny udsigt over Midtown Manhattan. Terrassens skrå glasvægge og gulvet, der delvist er i glas, sikrer, at du kan nyde udsigten langt oppefra på en ganske særlig måde.

Den bedste udsigt i New York - Empire State Building Den bedste udsigt i New York - One World Observatory

Summit One Vanderbilt

Ved siden af Grand Central Terminal finder du bygningen One Vanderbilt, som huser Summit. Udsigtspunktet ligger i 305 meters højde og har en unik beliggenhed på det østlige Manhattan. Takket være placeringen byder bygningen på en ganske særlig udsigt til den nærliggende Chrysler Building. Og Empire State Building har du heller ikke set fra den her vinkel før! Selvom der er en del andre observationsdæk i New York, så er Summit noget særligt, og jeg kan varmt anbefale at lægge vejen forbi.
Erics tip: “En tur til New York City er ikke komplet uden at se byen højt oppefra. Hvis du skal til New York for første gang, så må du ikke gå glip af Empire State Building. Bygningen er ikonisk, og du har garanteret set den i masser af film og tv-serier. Det skal dog siges, at Top of the Rock giver en flottere udsigt over Central Park om dagen, og fra den kan du se (og tage flotte billeder) af Empire State Building. Jeg kan anbefale at købe et New York rabatkort for at spare penge på entréen til disse to seværdigheder. Hvis du har tid til at besøge begge, så tag til Top of the Rock om dagen, og Empire State Building når mørket er faldet på.”

Rooftop-barer

Hvem vil ikke gerne nyde den fortryllende udsigt fra en rooftop-bar med en drink i hånden? Der er mange barer, der byder på et flot vue over New York. Mine favoritter er Gansevoort Hotel og 230 Fifth. På begge disse kan du spise og købe drinks. Tager du turen op til en af disse, kan du nyde udsigten over Manhattan i fugleperspektiv. Du kan selvfølgelig også aflægge en af New Yorks mange andre rooftop-barer et visit. Har du svært ved at vælge, hvilken du vil på? Så er en rundtur til rooftop-barer den perfekte løsning! Bemærk venligst, at minimumsalderen for at komme ind er 21 år. Er du ikke fyldt 21 endnu? Så kan du muligvis få lov at komme ind på en lounge club om eftermiddagen.

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden på Liberty Island (som er en nationalpark) kan du nå til med færge fra Battery Park på Lower Manhattan. Der er to udsigtspunkter: piedestalen og kronen. Bemærk, at der er begrænsede billetter til kronen, og de bliver som oftest udsolgt mange måneder i forvejen. Du skal også gå op ad nogle meget smalle trapper for at komme op til kronen. Det er dog ikke nødvendigt at komme ind i statuen for at få en smuk udsigt over skylinen. Fra Liberty Island kan du nemlig se meget af New York.

Udsigt fra vandet

En anden god måde at nyde udsigten over byen på er fra vandsiden. Du kan tage til en af broerne, der går over East River, hoppe på en færge eller booke en bådtur i New York. Udsigten bliver bestemt kun smukkere, når vandet strækker sig foran dig.

NYC Ferry

NYC Ferry udbyder en række færgeruter på Manhattans østside. For blot 4.00 $ kan du tage en tur med færgen og nyde den flotte udsigt over skylinen. Der er flere forskellige ruter, du kan tage, men jeg anbefaler East River Route og South Brooklyn Route. Det er dem, der giver den bedste udsigt. Der er en kiosk ombord på alle færgerne, hvor man kan købe snacks, kaffe, øl og vin.

Staten Island Ferry

Vil du gerne nyde en smuk udsigt over skylinen ganske gratis? Så hop på Staten Island Ferry! Det er en gratis færge, som sejler mellem Staten Island og Manhattan. Den sejler året rundt, 24 timer i døgnet, så du har mulighed for at nyde udsigten, hvornår på dagen det passer dig. Desuden sejler færgen dig lige forbi Frihedsgudinden, så der har du endnu en god mulighed for at få flotte fotos i kassen. Husk at kigge til den anden side også, for der er ligger nemlig Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge.

Den bedste udsigt i New York - Staten Island Ferry Den bedste udsigt i New York - Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge er en af New Yorks helt store attraktioner, og du har sikkert en gåtur over den med på din to-do-liste. Husk at kombinere turen over broen med et besøg i Brooklyn Bridge Park. Hvis du går ned ad Washington Street, vil du spotte parken med det samme. Herfra har du en forrygende udsigt over Manhattan. Brooklyn Bridge Park er det perfekte sted at tage sig en slapper og se Manhattan i det fjerne.

Erics tip: “Vil du gå over Brooklyn Bridge og også i Brooklyn Bridge Park? Så tag med subway til Brooklyn først. Hvis du går over den historiske bro fra Manhattan mod Brooklyn, så har du ryggen til skylinen, og det er jo ærgerligt. Derfor anbefaler jeg, at du tager til Brooklyn Bridge Park først, og at du tager dig tid til at slappe af i den flotte park. Herefter kan du gå over Brooklyn Bridge og nyde synet af skylinen, der langsomt kommer nærmere.”

Manhattan Bridge

Manhattan Bridge forbinder Canal Street i Chinatown med Downtown Brooklyn. Fra Manhattan Bridge får du en god udsigt over både Chinatown og Manhattans skyline. Det er nemmere at tage et skyline-billede fra denne bro, end det er det fra Brooklyn Bridge, hvor der kommer stålkabler i vejen. På Manhattan Bridge er fodgængerstien i siden, så der er ikke noget, der blokerer udsigten.

Weehawken

Weehawken ligger på den anden side af Hudson River i New Jersey. Weehawkens boulevard ligger overfor Manhattans skyline, og derfor er der en fantastisk udsigt at få herfra. Du kan tage en Hudson River Ferry fra Manhattan og være fremme inden for 20 minutter. Færgen kan du tage fra terminalen ved World Financial Center, Manhattan Pier 11 / Wall Street eller Manhattan Midtown / West 39th Street. Fra terminalen West 39th Street koster en enkeltbillet 9 $ for en voksen og 6 $ for børn i alderen 6-11 år. På færgeturen over Hudson River får du også lejlighed til at nyde den flotte udsigt. Fremme i Weehawken kan du krydse sporvognssporene og tage trappen op, hvorfra du kan kigge ned på Hudson River. Gå en tur ned ad boulevarden, og slå dig ned for en stund på en bænk. Udsigten er forrygende, især ved solnedgang.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev