SoHo i New York

SoHo i New York

SoHo i New York: Vidste du, at SoHo blot er en forkortelse for South of Houston? Og at Houston udtales house-ton, og ikke hyoo-stuh? Houston er en gade, der løber fra East til West, og SoHo i New York ligger da også netop syd for denne gade. Der er hop-on-hop-off-busser, der stopper i området. Desuden er det en populær filmlokation, så det kan godt være, du støder på en gade, der er afspærret på grund af en filmoptagelse.

Contents

Historien bag SoHo i New York

I slutningen af 1800-tallet var det et område med meget tekstilindustri. Nu om dage er der stadig industribygninger fra den tid at se i gadebilledet. SoHo har ikke altid været et attraktivt kvarter, men fra 1960’erne begyndte det så småt at udvikle sig, til det kunstneriske og kreative område det nu er. SoHo er i dag kendt for sine små, hyggelige forretninger, gallerier og restauranter. SoHo er et af New Yorks sikreste kvarterer at færdes i, og det er derfor et godt sted at tage hen, hvis du rejser alene.

Shopping i SoHos brolagte gader

Når du ser SoHos velklædte hipsters, så får du måske lyst til at udvide garderoben. I så fald er du kommet til det helt rette sted! Der er også masser af steder, hvor du kan lade op med en god kop kaffe og et stykke kage. Besøg eksempelvis New Yorks hyggeligste bogbutik, McNally Jackson, som har byens bedste cappuccino og scones. McNally Jackson ligger på Prince Street, som er den perfekte gade at shoppe videre på.

Guidet gåtur i SoHo

Hvis du gerne vil lære SoHo bedre at kende, så kan du tage på en guidet gåtur. På denne får du også lejlighed til at udforske kvartererne Little Italy og Chinatown, som grænser op til SoHo. Turen foregår med en lokal guide, som fortæller om områdets indholdsrige historie.

Du kan booke en guidet gåtur i SoHo her

SoHo i New York - Shopping SoHo i New York - Butikker

Restauranter og caféer i SoHo

Er du vild med burgere? Så er det i sig selv en god grund til at besøge SoHo i New York! Hotellet The Mercer serverer en af de bedste burgere, jeg har fået i New York. Jeg er desuden stor fan af deres cocktails. Café Select på Lafayette Street er en hyggelig café med et schweizisk touch. Det er et godt sted at snuppe en sandwich til frokost eller at spise middag (jeg anbefaler deres hangar steak. Send mig endelig en e-mail, og fortæl mig, hvad du syntes om den). Ben’s Pizza et af de bedste pizzeriaer i New York, og på The Grey Dog kan du få fremragende kaffe.

Gå i byen i SoHo i New York

Har du planer om at gå i byen i SoHo? Modsat Meatpacking District, der er berømt for de gode natklubber, så er SoHo et mere roligt sted grundet de mange fancy barer. De er ikke så nemme at finde, så det kan godt være, du skal gå lidt rundt, inden du finder en. Det, synes jeg dog, er en del af charmen.

Start din aften med drinks på SoHo Grand. Gå derefter over til Grand Street, og drej til venstre. Her finder du flere forskellige gode steder at slappe af med en øl eller to. Hvis vejret er godt, så vil jeg foreslå dig at tage på Twenty Three Grand, for her er der nemlig en fantastisk have på 2. sal. Lad dig ikke skræmme af, at der er en dørmand ved indgangen, men sørg for at være pænt klædt.

Det er også godt at vide, at der er en uskreven regel i New York, der siger, at kvinder bør være iført højhælede sko på en aften i byen. Dog er der et sted, hvor den regel ikke gælder, nemlig i East Village.

Hoteller i SoHo

Hvis du gerne vil dykke ned i det karakteristiske kvarter og være omgivet af små butikker og hyggelige barer, så kan du booke et hotel i SoHo. Af gode hoteller i SoHo kan nævnes Soho Grand Hotel og NoMo SoHo. Hvis du gerne vil have et rigtig fancy ophold, så vælg The Mercer, som også har den fordel, at det ligger lige rundt om hjørnet fra Museum of Ice Cream.

SoHo i New York - Broome Street SoHo i New York - Cafe Select

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev