Vejret i New York

Vejret i New York

Vejret i New York kan være meget svingende og er afhængigt af de fire årstider, præcist som i Danmark. Folk spørger mig tit, hvordan vejret bliver, når de skal til New York. Det bedste er selvfølgelig at tjekke vejrudsigten, inden du rejser. Vejret i New York kan ændre sig meget fra dag til dag. Her på siden giver jeg mine tips til, hvordan du bedst forbereder dig til og får mest muligt ud af din tur, uanset årstid

De forskellige årstider

Årstiderne i New York er som følger:

  • Vinter: december til marts
  • Forår: marts til juni
  • Sommer: juni til september
  • Efterår: september til december

Vinter i New York

Vinteren i New York starter cirka midt i december og varer til midt i marts. Vinteren har dog ikke for alvor ramt byen i december, og modsat hvad man ser i film, så sner det altså sjældent til jul i New York. Det er januar og februar, der er årets koldeste måneder. Her rammer vinteren for alvor, og det er mere sandsynligt, at det vil sne i New York i disse måneder. Du kan endda løbe ind i en snestorm, hvilket som oftest får hele byen – og dit fly hvis du er uheldig – til at stå stille.

Hvad skal man tage på om vinteren i New York?

Ikke sikker på, hvad du skal have på i New York? Hemmeligheden bag at nyde New York i vintermånederne er at være iført tøj i flere lag. Det er mest praktisk, når du både er på sightseeing ude i vinterkulden og tilbringer tid indendørs, hvor varmeapparaterne kører på fuld knald. Husk handsker, hue og gode vinterstøvler, især hvis det sner.

Erics tip: Det kan blive rigtigt koldt i New York i januar og februar. Vinden kan få det til at skære gennem marv og ben, og newyorkere taler ofte om the wind chill factor, der kan få -5 grader til at føles som -15 grader. Når det sker, foretrækker jeg at planlægge forskellige indendørs aktiviteter. Hvis du gerne vil på sightseeing til trods for kulden, så er hop-on-hop-off-busser et godt valg, og du kan også besøge et af de mange museer. Om aftenen er der ikke noget, der slår en indendørs sportskamp i Madison Square Garden, eksempelvis med Rangers eller Knicks. At se en Broadway-musical er også en god måde at tilbringe en aften indenfor i varmen på.

Vejret i New York - Vinter

Forår i New York

Foråret i New York begynder midt i marts og varer til slutningen af juni. Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal have med af tøj i starten af foråret. I marts kan det stadig blive ret køligt, og det kan derfor godt være nødvendigt med en varm jakke. I april bliver dagene som regel varmere.

Hvad skal man tage på om foråret i New York?

Det er helt sikkert stadig nødvendigt at have jakke på og muligvis også en paraply. Det kan anbefales at holde øje med vejrudsigten.

Vejret i New York - Forår

Sommer i New York

Sommeren i New York begynder i midten af juni, og det kan blive virkeligt varmt. Det er vigtigt, at du sørger for at drikke nok vand og bruger nok solcreme. Det gør sig især gældende for børn, og hvis du tager på et New York sightseeing cruise.

Hvad skal man tage på om sommeren i New York?

Selvom varmen måske giver dig lyst til at hoppe i shorts og klipklapper, så er der et par ting, du bør tænke på. Klipklapper er ikke just den mest komfortable type sko at gå rundt omkring i byen i. Desuden er der nogle restauranter, du ikke får lov at komme ind på iført shorts. Med aircondition slået til kan det også let blive så koldt, at du får brug for en jakke. Skal du til Financial District? Her er det altid køligere, fordi det blæser mere mellem de høje bygninger.

Vejret i New York - Sommer

Efterår i New York

Efteråret i New York begynder midt i september og varer til midten af december. Først på efteråret er det stadig varmt, men nætterne kan godt være køligere.

Hvad skal man tage på om efteråret i New York?

Der kan stadigvæk være ret varmt om dagen, men det kan godt blive nødvendigt med en jakke eller trøje om aftenen og på køligere dage.

Erics tip: Efteråret er en af mine favoritårstider. Om efteråret er det hverken for varmt eller for koldt. Der er større chance for regn end om sommeren, men du kan stadigvæk sidde udendørs og nyde vejret, eksempelvist på en New York rooftop-bar. Og så er Central Park fantastisk smuk om efteråret.
Vil du have tips til, hvad du skal pakke i kufferten? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, der sendes hver anden uge.

Vejret i New York - Efterår

Hvordan er vejret i New York?

De fire årstider præger vejret i New York. Vintrene har tendens til at være kolde, og somrene varme og lumre.

Hvilken måned er bedst at rejse til New York i?

Foråret og efteråret byder på de mest behagelige temperaturer. Se mine tips til, hvordan du får mest muligt ud af din rejse, uanset årstiden.

Hvilken måned er den koldeste i New York?

Januar er normalt den koldeste måned i NYC. Det er mest sandsynligt, du oplever sne i New York i januar og februar.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev