Faciliteter for handicappede i New York

Faciliteter for handicappede i New York

New York er en af de mest handicapvenlige byer i verden. Der er gjort en stor indsats de seneste år for at gøre byen mere tilgængelig for handicappede. Newyorkerne tager godt hensyn til folk med handicap, og de tilbyder ofte at hjælpe, hvor det er muligt. Jeg bliver tit spurgt om, hvor tilgængelig New York er for handicappede, og jeg kan med stolthed sige: meget! Jeg har samlet al den information, jeg har her, for at hjælpe dig med at gøre din rejse nemmere. De fleste offentlige bygninger, hoteller og butikker samt mange restauranter er tilgængelige med kørestol, hvilket gør New York til det perfekte sted til en storbyferie.

Ting at lave

Herunder finder du en liste over tilgængelige attraktioner og tips til, hvordan du bedst planlægger din rejse til New York.

Tilgængelige seværdigheder

Mange af New Yorks største seværdigheder er mulige at besøge som kørestolsbruger. Du kan uden problemer nyde den gode udsigt fra Top of the Rock, Empire State Building og One World Observatory. De har alle elevatorer, ramper og handicaptoiletter. Brooklyn Bridge er også tilgængelig både fra Manhattan- og Brooklyn-siden. Den eneste del på Brooklyn Bridge, der ikke er tilgængelig for kørestolsbrugere er trappen, der fører til DUMBO.

Museer

Du kan besøge mange af New Yorks mest berømte museer, deriblandt 9/11 Museum, MoMA og Met, for bare at nævne nogle få. Faktisk er de fleste museer i New York kørestolsvenlige. Desværre er der dog dele af Intrepid Sea, Air and Space Museum og The Frick Collection, som man ikke kan komme til som kørestolsbruger. På nogle museer har de kørestole, som man gratis kan benytte under sit besøg.

Bådture

En bådtur er en god måde at se Manhattans skyline på. Sørg for at tjekke, om der står, bådturen er “accessible”, når du booker dine billetter. Når du udfylder dine oplysninger i forbindelse med booking, så skriv i feltet “special requirements” at du er kørestolsbruger eller har nedsat mobilitet (engelsk: wheelchair user/mobility problem). Det sikrer, at personalet på båden er forberedt og kan sikre, du får mest muligt ud af turen.

Du kan se en række forskellige bådture her

Helikoptertur

En helikoptertur er en god måde at se New York fra et nyt og spændende perspektiv. Det venlige personale hjælper dig med at komme ud at din kørestol (hvis du har sådan en) og ind i helikopteren. Du får en plads forrest, hvor du kan indtage den fantastiske udsigt over byen.

Læs mere om de forskellige helikopterture her

Sport

Det er en fed oplevelse at tage til en sportskamp på en rejse til New York. Alle stadioner er tilgængelige for kørestolsbrugere, så du kan roligt gøre dig klar til at heppe på dit favorithold!

Du kan se et udvalg af sportskampe i New York her

Erics tip: Hvis du har billetter til en sportskamp eller koncert i Madison Square Garden, så tag hen til indgangen 8 Penn (som ligger på 33rd Street og 8th Avenue) for at få fortrinsret i køen.

Cykling

Hvis du gerne vil cykle, mens du er i New York, så kan en guidet tur på elcykel være en god mulighed. Her opdager du byen på en elcyklen, og får dermed hjælp til at træde i pedalerne. Det gør det meget nemmere at klare Central Parks bakker og Manhattans lange gader.

Book en guidet tur på elcykel her

Se her for leje af en trehjulet cykel

Faciliteter for handicappede i New York - Elcykler Faciliteter for handicappede i New York

Broadway

De senere år er mange Broadway-teatre blevet renoveret og er blevet tilgængelige for kørestolsbrugere. Desuden tilbydes der flere og flere serviceydelser til handicappede besøgende. Send mig en e-mail på [email protected], hvis du gerne vil have mig til at hjælpe dig med at finde kørestolspladser til et Broadway-show.

  • Nedsat mobilitet:
    De fleste teatre har mindst en indgang/udgang, der er tilgængelig for kørestolsbrugere. Derudover har de fleste nyere teatre elevatorer. Kørestolspladserne er ofte bagerst i sektionen Orchestra. Hvis du gerne vil have disse pladser, så er det bedst at kontakte teatret på forhånd for at sikre, at de er ledige.
  • Døvhed eller nedsat hørelse:
    Nogle Broadway-shows bliver døvetolket (American Sign Language), og ofte er det muligt at få ledsagende tekst under forestillingen. For mere information kontakt da TAP (Theatre Development Fund’s Accessibility Programs) : +1-212-912-9770 (lokalnummer 382).
  • Blindhed eller nedsat syn:
    Du kan godt tage til et Broadway-show, selvom du er blind eller har nedsat syn. Describe! hjælper dig med at følge med i forestillingen via et specielt lydapparat med livekommentarer.  Kontakt HAI for mere information: +1-212-284-4100.

Lufthavnstransport

Du kan bestille en privat bil til at køre dig fra lufthavnen ind til byen. CarmelLimo tilbyder handicapvenlige biler, der sikrer at din køretur fra lufthavnen bliver så komfortabel som muligt. I forbindelse med booking skal du sørge for at klikke på “I will need a wheelchair accessible vehicle” (jeg har brug for en bil, der er tilgængelig for kørestole). Sørg for at booke transfer i god tid, da der er et begrænset antal af disse biler.

Book transfer i privat bil her

Mere information om at rejse til og fra lufthavnen som handicappet finder du her for JFK og her for Newark.

Komme rundt i New York

New Yorks busser er især kørestolsvenlige. Desuden har de fleste subway-stationer elevator. Dog hænder det sig, at elevatorerne er gået stykker, og derfor er det mere pålideligt og bekvemt at komme omkring i bus.

Subway

Der er 110 subway-stationer i New York, der er tilgængelige for kørestolsbrugere. Det vil sige, at de har en elevator samt MetroCard-automater og indgange, man kan benytte som kørestolsbruge. Vær opmærksom på, at de mindre stationer i nogle tilfælde ikke er tilgængelige, og hav in mente, at elevatoren kan være gået i stykker på de tilgængelige stationer. Jeg anbefaler derfor, du tager bussen frem for subway, når det kan lade sig gøre. Her kan du downloade et kort, hvor de tilgængelige subway-stationer i New York er markerede.

Til blinde findes der braille- og taktile kort. Hvis du har nedsat syn, kan du forudbestille et større kort. Der findes et sådan kort ved hver subway-station, men du kan ikke få et kort udleveret på stedet, og det skal derfor forudbestilles. Sørg for at kontakte New York Transit 6-8 uger, inden du rejser for at få fat i et stort kort: +1-718-596-8273

Bus

Busserne i New York er tilgængelige for kørestolsbruger, og det er en god måde at komme omkring på. Alle busserne har ramper, så det er nemt at stige af og på, selvom man har nedsat mobilitet. Der kan være meget trafik i New York, så det går ofte langsommere med at komme frem i bus sammenlignet med subway. Hvis du har travlt, så tag en taxa i stedet.

Hop-on-hop-off-busser

En tur med hop-on-hop-off-bus er den bedste måde at udforske byen på. Nogle hop-on-hop-off-busser er fuldt ud tilgængelige for kørestole og giver dig meget valuta for pengene. Derfor er der mange folk med nedsat mobilitet, der bruger dem til at komme rundt i New York. Du kan ikke komme op på det øverste dæk, men du har en fin udsigt over byen fra det nederste dæk alligevel.

Læs mere og book billetter til Hop-on-hop-off-busser her

Taxi

Er taxaer i New York tilgængelige? Normalt nej, men de fleste taxachauffører hjælper dig gerne med at komme ind i taxaen. Hvis du har en kørestol, sørger chaufføren for at den er forsvarligt opbevaret i bagagerummet.

CarmelLimo

Carmel er en pålidelig transportstjeneste i New York. Du kan anmode om en bil, der er tilgængelig for kørestolsbrugere, når du foretager en reservation hos dem. De tilbyder transfer til og fra lufthavnen samt køreture på Manhattan og til/fra andre boroughs,

Du kan booke transport med Carmel her

PATH

Hvis du har brug for at rejse til og fra New Jersey, så kan du benytte dig af PATH-tog. De store stationer er tilgængelige for kørestolsbrugere. Blandt de tilgængelige stationer er 33rd Street, World Trade Center, Hoboken og Newark.

Leje en kørestol i New York

Der er flere steder i New York, hvor du kan leje en kørestol. Du kan leje en manuel kørestol, elektrisk kørestol, krykker og rollator hos Chelsea Mobility & Medical Equipment. Hvis du vil leje en kørestol er Carnegie Hill Pharmacy Broadway også en god mulighed. Det ligger blot et stenkast fra Columbus Circle, og der er tilmed et stort internationalt apotek i bygningen.

Hvis du har behov for at leje en handicapscooter i New York, så anbefaler jeg, du reserverer den online på forhånd. Handicapscooteren bliver leveret til dit hotel, fuldt opladt og inklusive en oplader til batteriet. Du kan leje scooteren i mindst 1 dag og maks. 2 uger.

Lej din handicapscooter her

Faciliteter for handicappede i New York - Subway Faciliteter for handicappede i New York - Bus

Hoteller

Hvis du er på udkig efter et hotelværelse, der er tilgængeligt for kørestolsbrugere, så er Hotel Beacon en god mulighed. Hotellet ligger på Upper West Side og har en del værelser, der er egnet til folk med nedsat mobilitet. Der er også flere subway-stationer i kvarteret, og der er en elevator på 72nd Street Station (nær hotellet). Hilton Midtown er endnu et handicapvenligt hotel med bl.a. værelser, der er tilgængelige for kørestolsbrugere, og hjælpemidler til folk med nedsat hørelse.

Er New York kørestolsvenlig?

Hoteller, butikker, restauranter og subway-stationer i New York skal ifølge lovgivningen være kørestolsvenlige, hvilket før storbyen til den perfekte feriedestination.

Er subway-stationer i NYC handicapvenlige?

Nogle af NYC’s subway-stationer er handicapvenlige, hvilket vil sige, at de har elevator samt billetautomater og indgange, der er tilgængelige for kørestolsbrugere. Find en liste over handicapvenlige stationer her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter