Lower East Side i New York

Lower East Side i New York

Lower East Side i New York er et af Manhattans kvarterer. Det ligger mellem Lower Manhattan og Brooklyn samt mellem Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge. I området forenes det gamle med det nye. Her finder du lave bygninger af ældre dato ved siden af de nye og moderne skyskrabere. Lower East Side er ganske hip og alsidig bydel. Charmen ligger i, at den rå og kunstneriske atmosfære forenes med alle de nye, luksuriøse hotspots.

Pitstop på Lower East Side Manhattan

Rustne brandtrapper og skumle gyder bidrager til den atmosfære, der præger Lower East Side. Det kan være, du føler dig lidt utryg her, men det er der ingen grund til. Dog anbefaler jeg, at du som turist holder dig fra området omkring Williamsburg Bridge om natten. Lower East Side er primært et skoledistrikt, hvilket måske ikke lyder så tiltalende, men det gør det også til en autentisk New York-oplevelse. Der er eksempelvis den rå Coleman Skatepark under Manhattan Bridge, som står i stærk kontrast til de elegante glasskyskrabere i Midtown. Der er dog flere gode grunde til at aflægge kvarteret et visit – især hvis du har mere end fire dage i New York. Udforsk området på en lang gåtur, eller tag en afstikker fra cykelturen langs East River. Bemærk, at der er en meget trafikeret vej mellem cykelstien og floden. Du kan også besøge Museum at Eldridge Street, et museum beliggende i en synagoge fra det 19. århundrede. Sørg også for at lægge vejen forbi Pier 35, som byder på fire gyngebænke, hvorfra du har en skøn udsigt til både Manhattans og Brooklyns skyline.

Har du lyst til en hurtig bid mad, så kan jeg anbefale dig at tage til Russ & Daughters (179 E Houston Street). Russ & Daughters blev grundlagt i 1914, og her kan man købe mange østeuropæiske og jødiske retter og varer.  De har de skønneste cookies og bagels (med laks), som jeg varmt kan anbefale.

Lower East Side i New York - Brandtrapper Lower East Side i New York

Cruise fra Lower East Side

Pier 36 er også placeret på Lower East Side; molen, hvorfra nogle bådture afgår. Her kan du hoppe på en båd for at tage på hvalsafari i New York, eller nyde et brunch cruise såvel som at fejre en særlig lejlighed på vandet. Du kan for eksempel fejre nytårsaften på vandet og se fyrværkeriet 4th of July.

Lower East Side guidet tur

Du kan også bruge smagsløgene til at udforske Lower East Sides kultur med! Tag med en guide rundt i denne bydel, og besøg flere madsteder. På en Lower East Side Food and Culture Tour går du rundt i området sammen med en guide og resten af den lille turgruppe. Her er I på jagt efter den bedste mad, kvarteret byder på. På Lower East Side kan man få retter fra alverdens lande og kulturer. Den guidede tur byder ikke alene på smagsprøver, for du hører også om, hvordan retterne fandt vej til New York i sin tid. Du lærer også mere om selve Lower East Side. Altså kan du her bruge smagsløgene til at lære et kvarter bedre at kende … Kan det blive bedre?

Essex Market NYC

Delancy Street på Lower East Side er kvarteret hjerte. Her finder du de autentiske newyorker bygninger ved siden af nye bygningskomplekser, og Essex Market huses i et af disse. Markedet består af en samling af små, lokale virksomheder med hver deres specialiteter. Essex Market har faktisk eksisteret i over 100 år, men er for nyligt flyttet ind i denne nye, moderne bygning. Det er et godt sted at snuppe en bid mad, når du udforsker Lower East Side.

Lower East Side i New York - Essex Market Lower East Side i New York - Essex Market indenfor

LES Shopping: Vintage og upcoming designere

Lower East Side i New York er blevet lidt af et shopping- og modemekka. Mange upcoming designere søger mod kvarteret, mens stadig flere secondhandbutikker og andre butikker åbner i de forhenværende lejligheder og huse. Disse butikker kan man bruge timevis i på jagt efter gode og unikke fund. Vis du gerne vil gøre nogle røverkøb, så tag til Orchard Street. Bemærk, at mange af butikkerne her er lukket om lørdagen i stedet for søndag pga. områdets jødiske historie. Den jødiske indflydelse præger også udvalget i kvarterets dagligvarebutikker og restauranter.

Hoteller på Lower East Side

Hvis du gerne vil bo på Lower East Side, så anbefaler jeg, at du booker dig ind på det farverige citizenM Bowery Hotel. Det byder på en lang række faciliteter, og tilmed huser det et museum! The Ludlow og Hotel Indigo Lower East Side  er også gode hoteller på Lower East Side.

Katz’s Deli: Where Harry Met Sally

Du kan simpelthen ikke tage til Lower East Side uden at slå et smut forbi Katz’s Deli. På den diner er det hele XL! Det gælder alt fra selve delien til de drikkevarer og sandwicher (prøv den med pastrami), der bliver serveret der! Her er det hele stor, større, størst i bedste USA-stil. Ærligt talt så er Katz’s Deli hovedsageligt populær på grund af den legendariske scene fra filmen “When Harry Met Sally”. Det er ganske vist her ved et af bordene, at Meg Ryan fakede en orgasme. Skiltet med teksten “‘Where Harry met Sally… hope you have what she had!’ afslører, hvilket bord det skete ved.

Erics tip: Er du interesseret i Lower East Sides mindre glamourøse historie? Så tag på Tenement Museum, der ligger på 103 Orchard Street. Guiden viser og fortæller om, hvordan folk boede og levede der for over 100 år siden. Dengang var fattige familier stuvet tæt sammen i gamle, faldefærdige lejlighedskomplekser.

Lower East Side i New York - Katz's Deli Lower East Side i New York - Pier 35

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev