Filmlokationer i New York

Filmlokationer i New York

Filmlokationer i New York er ikke altid så nemme at finde, for mange film og tv-serier er nemlig filmet i studier. Selvom det ser ud som om filmen foregår i New York City, er der ofte bare tale om kulisser i et studie. Alligevel er der nogle klassiske New York film og serier med kulisser, der kan findes i The Big Apple. Nedenfor finder du en oversigt over de mest berømte filmsteder.

New York film

Hvis der er en restaurant i New York, der straks kan genkendes fra en film, så er det Katz’s Delicatessen på Lower East Side. Får det ikke en klokke til at ringe? Måske kender du den berømte scene fra filmen “When Harry met Sally”, som er optaget på restauranten, og som er gået over i filmhistorien. Hvis du ikke har mod på at bestille den berømte “I’ll have what she’s having”, så bestil en pastrami-sandwich. Der er i øvrigt et matchende skilt over bordet, hvor Meg Ryan og Billy Crystal sad.

Du kan også få en kop kaffe i den bank, der blev røvet i Inside Man (2006). Den gamle bank, der fungerede som filmset, er siden da blevet omdannet til et smukt kaffested i New York ved navn Conwell Coffee Hall. Gå ind i deres lokaler på Hanover Street 6, sæt dig ned og forestil dig, at du er med i filmen et øjeblik.

Der er også den berømte bygning på adressen 14 North Moore Street i TriBeCa. Her findes brandstationen Hook & Ladder Company 8, som er hovedkvarteret i filmen “Ghostbusters” fra 1984. Besøgende er valfartet til Ghostbusters brandstationen lige siden. Det samme gælder Flatiron Building, som dannede hovedkvarter for avisen Daily Bugle i “Spider-Man” og Brooklyn Battery Tunnel Ventilation Building, der udgjorde kontoret i “Men In Black”. Hvis du er fan af Marvel og DC Comics, så er en Superheroes Tour i New York et must, så du kan se endnu flere filmlokationer fra superheltefilm.

Filmlokationer i New York - Friends Filmlokationer i New York - Ghostbusters

Det hænder sig, at en film foregår i New York, men at scenerne er filmet i andre byer. Mange af scenerene i “Joker” fra 2019 er faktisk filmet i Newark i New Jersey. Dog er der en bestemt scene, der har gjort en ellers ret ordinær trappe i Bronx til et kultsted. Du finder de såkaldte Joker Stairs på adressen 1150 Anderson Avenue.

New York filmklassikere

En sort-hvid filmklassiker hører sig naturligvis også til på denne liste. Den fantastiske udsigt til Queensboro Bridge og East River i scenen fra “Manhattan” kan stadig nydes fra 58th Street. Broens lys skinner skarpt, men også lygtepælene langs vandet, som var slukket i filmen, lyser op.

Nu vi er ved filmklassikerne, så kommer vi ikke udenom smykkebutikken Tiffany & Co. New York (på hjørnet af Fifth Avenue og East 57th Street), er en af de mere luksuriøse lokationer og er blandt andet kendt fra “Breakfast at Tiffany’s”. Den dag i dag behøver du dog ikke at spise din morgenmad udenfor, sådan som Audrey Hepburn gjorde det. Du kan nemlig gøre det på mere elegant vis i smykkebutikkens Blue Box Café.

Alene Hjemme 2: Glemt i New York – filmlokationer

Plaza Hotel, kendt fra den berømte julefilm “Alene Hjemme 2: Glemt i New York”, er også en uforglemmelig filmlokation. Dit indre legebarn bliver måske skuffet, når jeg fortæller, at legetøjsbutikken Duncan’s Toy Chest ikke findes i New York, men derimod i Chicago. Dog er der mange andre seværdigheder og steder i New York, der er med i filmen, såsom Empire Diner, Battery Park, Gapstow Bridge, Bethesda Terrace, Wollman Rink i Central Park og Rockefeller Center naturligvis.

Hvis du, ligesom Kevin, gerne vil opleve den forrygende julepynt i december, så anbefaler jeg at tage på en Dyker Heights Christmas Lights Tour. Her ser du fantastisk pyntede huse, som man kender dem fra amerikanske film og tv-serier – en ganske særlig oplevelse!

Filmlokationer i New York - Alene Hjemme Filmlokationer i New York - Alene Hjemme Dyker Heights

Tv-serier i New York

New York har også lagt kulisse til hundredvis af tv-serier. Faktisk kan The Big Apple spottes i tv nærmest på daglig basis. I “CSI: NY” jagter politiet kriminelle i ni sæsoner, og i “Brooklyn Nine-Nine” opklarer en gruppe betjente forbrydelser i storbyen. Tv-serierne “Mad Men” og “The Marvelous Mrs. Maisel” viser derimod 1950’ernes og 1960’ernes New York. Foretrækker du det moderne New York, så finder du mange steder på Manhattan, der har lagt kulisse til “Master of None”. Du kan også tage på en helikoptertur som den, der er med i anden sæson af serien.

Friends i New York

Når du tænker på New York og tv-programmer, så tænker du sikkert på “Friends” som det første, men faktisk blev serien filmet i et studie i Los Angeles. Caféen Central Perk, hvor de seks venner ofte mødtes, findes desværre ikke i virkeligheden. Dog blev bygningen på hjørnet af Grove og Bedford Street i Greenwich Village brugt i scener, hvor Monica og Rachels lejlighedskompleks filmes udefra, og der er en restaurant her. The Little Owl er et enkelt, men rart sted. Det kan være dyrt, men det behøver det ikke at være, hvis du for eksempel tager en burger med sodavand.. New York har også lidt mere “Friends” at byde på. Du kan f.eks. shoppe i Bloomingdale’s, og hvem ved, måske du støder på en Rachel! Hvis du gerne vil opleve kulisserne fra Friends, kan du i øjeblikket besøge udstillingen The FRIEENDS Experience.

Sex and the City filmlokationer i New York

“Sex and the City” er en tv-serie i New York, hvor storbyen næsten spiller hovedrollen. Carries lejlighed på 66 Perry Street tiltrækker så mange besøgende hvert år, at ejerne har spærret trappen af. Hvis du gerne vil dykke ned i Carrie, Miranda, Samantha og Charlottes verden, så er en Sex and the City Tour et godt valg.

How I Met Your Mother i New York

Ligesom “Friends” handler “How I Met Your Mother” om en grupper venner, der bor i New York. Teds lejlighed ligger på hjørnet af Amsterdam Avenue & W 75th Street. Du skal dog ikke regne med at finde McLaren’s Pub, da den desværre ikke eksisterer i virkeligheden. Den gode nyhed er dog, at du kan besøge McGee’s Pub (250 West 55th Street). Den har dannet inspiration til favoritbaren i tv-serien. Ægte fans bør også lægge vejen forbi Gray’s Papaya (2090 Broadway), hvor Ted og Robin fejrede nytårsaften. Her langes der i øvrigt lækre hotdogs over disken!

Gossip Girl filmlokationer i New York

Endnu en New York-serie, som NYC har lagt den primære kulisse til, er teenage-dramaserien “Gossip Girl”. Serien følger priviligerede teenagere på Upper East Side. Her er kulisserne lige så fashionable som Serena og Blairs smykker. Det gælder lige fra den første scene i Grand Central Terminal til trapperne foran Met Museet og Empire State Building. Udforsk flere filmlokationer fra “Gossip Girl” i New York på en Gossip Girl Tour.

Filmlokationer i New York - Gossip Girl The Met trapper Filmlokationer i New York - Gossip Girl

The Sopranos filmlokationer i New York

Selv om The Sopranos, en anerkendt krimi om italiensk-amerikanske gangstere, primært foregår i New Jersey, kan Tony Soprano, hans venner og rivaler også ses på italienske restauranter i New York City. Det mest berømte optagelsessted i NYC er Mulberry Street Bar i Little Italy, som i serien er kendt som Averna Social Club, New York-mafiaens hjemmebase. Benito One, Caffé Palermo, Caffé Roma og Bamonte´s i Brooklyn optræder også i serien. Hvis du vil se alle de ikoniske optagelser i New Jersey, kan jeg anbefale The Sopranos Tour til enhver Sopranos-fan.

Berømte filmlokationer i New York

Når du tænker på film og serier, der foregår i New York, så kan du sikkert komme på adskillige af slagsen. New York er absolut en af de mest brugt storbyer på film og i tv.Tjek listen nedenfor, og se flere filmlokationer i New York, du ikke må misse, hvis du er fan af film og serier.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge er et af The Big Apples vartegn, så den lægger ofte kulisse til film, der foregår i New York. I mange tilfælde danner broen ikke alene kulisse, men har også en særlig betydningen for den romantiske fortælling i filmen eller serien. I filmen “Sex and the City” eksempelvis mødes Miranda og Steve på Brooklyn Bridge, som symbol på en ny start på deres forhold. I “Enchanted” prøver Prince Edward, udstyret med alle mulige New York-souvenirs, at vinde sin elskede Giselle tilbage på Brooklyn Bridge, og i “Kate & Leopold” danner broen endda forbindelsen mellem fortiden og nutiden.

Filmlokationer i New York - Sex and the City Brooklyn Bridge Filmlokationer i New York - Brooklyn Bridge

Central Park

Listen over film og tv-serier, der foregår i New York er lang. Central Park er især en populær filmlokation, og den har lagt kulisse til utallige film. I “Die Hard: With a Vengeance” kører John McClane og Zeuz hensynsløst i en taxa gennem Central Park, mens Kevin søger tilflugt i parken flere gang i “Alene Hjemme 2: Glemt i New York”. I “Avengers” samles superheltene ved Bethesda Terrace, og i filmen “New York, I love you” er Central Park selvfølgelig også med. Hvis du gerne vil udforske filmlokationerne i Central Park nærmere, så anbefaler jeg en guidet tur til filmlokationer i Central Park.

Filmlokationer i New York - Central Park Filmlokationer i New York - Avengers Central Park

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er også et populært sted at optage film. Den imponerende arkitektur og det store amerikanske flag gør bygningen til noget af et blikfang, og derfor danner den ofte rammen om film- og tv-scener. New Yorks største togstation figurerer i mange film, såsom “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, “Superman”, “Girl on the Train”, “North by Northwest” og “21 Bridges”.

Empire State Building

På listen over berømte filmlokationer i New York er den ikoniske Empire State Building selvfølgelig også med. Allerede i 1933 var New Yorks vel nok meat berømte skyskraber den hemmelige stjerne i filmen “King Kong”. I genindspilningen fra 2005 kravler den gigantiske gorilla op ad bygningen. Empire State Building er også kendt fra slutscenen i “Sleepless in Seattle”, og i julefilmen “Elf” leder titelpersonen efter sin far der.

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History er ikke blot palæontologen Ross’ arbejdsplads i “Friends”, men det var også med i “How I Met Your Mother”, hvor en velgørenhedsfest blev afholdt der. Her påstår Barney, at han hev museets berømte blåhval ned fra loftet som barn. Desuden lægger museet kulisse til “Men in Black 2”, “The Devil Wears Prada” og “One Fine Day”. Vi kommer heller ikke udenom filmen “Night at the Museum” med Ben Stiller, der handler om museet og dets udstillinger.

Public Library

Selvom Public Library ikke er at finde på enhver turist i New Yorks to do-liste, så bør fans af film og serier bestemt aflægge biblioteket et besøg. New Yorks Public Library spiller en lige så central rolle i filmhistorien som mange af byens hovedattraktioner. Ghostbusters jagtede spøgelser der, Carrie ville gerne giftes der i “Sex and the City”, og i “The Day After Tomorrow” blev Public Library et tilflugtssted fra den tilfrosne verden.

Filmlokationer i New York - Public Library Filmlokationer i New York - The Day After Tomorrow Public Library

Yankee Stadium

Yankee Stadium, der er hjemsted for New York Yankees, har været med i flere film. Tænk f.eks. på “Die Hard”, “Anger Management” og “The Adjustment Bureau”. Det er endnu sjovere at tage til en kamp, når man har set en af disse film. For at gøre det endnu mere specielt kan du tage til en kamp, når der bliver uddelt gratis New York Yankees gaver.

Hvor bliver der optaget film i New York lige nu?

Som fan af film eller serier er der ikke noget bedre end at se optagelser finde sted live i New York, og det er ikke helt umuligt at opleve. Der er næsten altid tv- eller filmoptagelser et eller andet sted i New York. Hvis en gade f.eks. er spærret af, så kan du godt regne med, kameraerne ruller der.

Med lidt held kan du få et glimt af en optagelse eller to på din ferie. Hvis du meget gerne vil have den oplevelse med, så er det en god idé at tjekke på nettet, hvor der lige nu filmes i New York. Vil du gerne lære mere om film i New York? Så bør du absolut tage på en guidet tur til tv- og filmlokationer i New York. Her får du mange originale filmsteder i New York at se, og hvem ved, måske du endda ser en film blive optaget live!

Filmlokationer i New York - Parkering forbudt

Hvilke film er optaget i New York?

Der er utrolig mange film, der foregår og er filmet i New York. Du finder et udvalg af berømte film her.

Hvor bliver der optaget film i New York nu?

Der er næsten altid filmoptagelser et eller andet sted i New York, så det er kun et spørgsmål om tid, inden du falder over en filmlokation. Du finder mere information her.

På hvilket hotel er “Alene Hjemme 2: Glemt i New York” filmet?

Mange berømte steder i New York er med i filmen “Alene Hjemme 2: Glemt i New York”, heriblandt Plaza Hotel.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev