Regn i New York

Regn i New York

Regn i New York er ikke en sjældenhed, så det hænder sig, der er dårligt vejr i storbyen. Der er dog ingen grund til bekymring! Hvis du ser mørke skyer uden for dit hotelværelse, og du spekulerer på, hvad man kan lave, når det regner i New York, så har du her nogle ideer og tips til ting at lave, når vejret er dårligt i New York. En regnvejrsdag i NYC behøver ikke at betyde, at hele dit dagsprogram ryger i vasken.

Contents

Regn i New York

Hvis nedbørsradaren eller vejrudsigten for New York spår om regn, så er der ingen grund til bekymring. Vejret i New York kan være ret skiftende grundet vinden fra Atlanten, så ofte varer en regnbyge ikke så længe. Og som vi danskere siger: “Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.” Med den rette attitude og en paraply er byen stadig smuk og dejlig. Der er med andre ord ingen grund til at lade lidt regnvejr ødelægge din ferie i New York.

Det hjælper selvfølgelig, hvis du sørger for at pakke en vandtæt jakke, som f.eks. en let regnjakke, du kan trække over hovedet. Du kan købe en paraply på næsten ethvert gadehjørne. De fleste materialister, såsom Duane Reade, og CVS sælger billige paraplyer. Alternativt kan man ofte låne en paraply på hotellet. Vandtætte sko er det også en fordel at have med, men gummistøvlerne kan du godt lade blive derhjemme.

Hvis du på forhånd ved, hvad du vil se og lave i New York, og du er fleksibel, så er dårligt vejr ikke et problem. Muligheden for fleksibilitet er også grunden til, jeg anbefaler at købe et rabatkort.

Rejseplan for en regnvejrs dag i New York

Regn i New York kan fra tid til anden gøre byen til en mindre indbydende by. Men som sagt, hvis du er villig til at være fleksibel, vil selv konstant nedbør ikke genere dig. Vejrudsigten for New York er noget, man skal holde øje med. Til spørgsmålet “Hvad kan man lave i New York, når det regner?” svarer jeg gerne: “Næsten alt!”. For at hjælpe dig med at planlægge dit program for en regnvejrsdag i New York, har jeg lavet et til dig:

Start dagen på American Museum of Natural History. Specielt dinosaurskeletterne imponerer mig hver gang. Man kan bruge timer på dette naturhistoriske museum, og det er også sjovt for børn. Bagefter kan du tage metrolinje B eller C, som ligger foran museet, til Columbus Circle. På denne station er der en food-hall, hvor man kan få lidt at spise.

Tag derefter metrolinje 1 til South Ferry for at tage den gratis Staten Island Ferry. Båden sejler forbi Frihedsgudinden, og du kan se Manhattans skyline. På Staten Island kan du besøge Empire Outlets eller tage færgen tilbage til Manhattan.

Når du er tilbage på Manhattan, kan du tage metrolinje 1 til WTC Cortlandt. Du kan slentre rundt i Oculus, som har et storcenter, Brookfield Plaza, og besøge 9/11-museet. Tag til metrostationen Wall Street, og tag linje 4 eller 5 til Grand Central, hvor du kan spise på en af restauranterne. Besøg f.eks. Oyster Bar eller Cipriani, som ligger i den store hal. På det nederste niveau er der en spisesal, hvor du også kan få en bid mad.

Fra Grand Central kan du tage metrolinje S til Times Square. Her kan du underholde dig selv ved at besøge alle de store butikker eller se et Broadway-show. Den perfekte attraktion til en regnvejrsdag er RiseNY, som også ligger lige i nærheden.

Aktiviteter når det regner i New York

Der er massere at se og lave når det regner i New York. Nedenfor finder du flere forslag til ting at lave, når der er regn i New York, inddelt i forskellige kategorier.

Museer  – ideelt, når det regner i New York

Som tidligere nævnt i eksemplet på rejseplanen, er et museumsbesøg en god mulighed når det regner, og New York byder på verdensberømte museer. Du vil ikke alene kan du her holde dig i tørvejr, men samtidig kan du lære en masse spændende ting. Selv hvis museer ikke var med i din oprindelige dagsplanlægning, så kan selv jeg, som ellers ikke er så vild med muser, anbefale at besøg.

Regn i New York - 9/11 Memorial Regn i New York - Brooklyn Bridge

Sportsarrangementer  – undslip New Yorks regn

På en regnfuld eftermiddag i weekenden eller en hverdagsaften i New York, hvor planerne går i vasken, hvad gør man så? Mange newyorkere vil anbefale at tage til en kamp med deres favoritteam. Og den anbefaling kan jeg kun bakke op om! For det første behøver det ikke at være dyrt at tage til et sportsarrangement, især ikke hvis du bestiller billetter online. For det andet, så er der vitterligt en kamp næsten hver dag, og for det tredje så er det rigtigt underholdende at heppe på spillerne sammen med de lokale. Tag et kig på sportskalenderen for New York, og se, hvilke kampe der bliver spillet.

Indendørs forlystelsesparker i New York

En regnvejrsdag i New York kan tilbringes i en af de indendørs forlystelsesparker i nærheden af New York. I American Dream Mall, som du kan komme til med offentligt transport eller taxa, finder du bl.a. Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe handler om de animerede figurer, der er centrale for de forskellige attraktioner. Forlystelsesparken er sjov for både store og små. En dagstur fuld af sjov i vandet er DreamWorks Water Park. Denne svømmehal har hurtige vandrutsjebaner, men også ting for de små. Sammen med bølgebassinet er parken sjov at besøge med børn. Udover Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park kan du opleve livet under vandet i SEA LIFE Aquarium eller besøge LEGOLAND Discovery Center.

New York i regnvejr – madmarkeder

Der er mange madmarkeder (food markets) i New York. Mercado Little Spain i Hudson Yards er f.eks. et hyggeligt sted, hvor du kan få varmen og købe spanske delikatesser. Så snart jeg får en lækker tortilla, så holder jeg op med at tænke på regnen. Madmarkeder er generelt gode at tage på, når det regner i New York. Foruden Mercado Little Spain, kan du besøge Chelsea Market i Meatpacking District. Her kan du ikke blot smage på retter og lækkerier fra alle verdenshjørner, men du kan også tage på shopping. Foretrækker du italiensk mad, så er Eataly lige noget for dig. Det originale marked ligger nær Flatiron District, men de har også andre lokationer. Du kommer dermed ikke til at kede dig, når det regner i New York.

Fordele ved regn i New York

Er du typen, som ikke har noget imod regn i New York? Det er perfekt, for så kan du nyde godt af at have nogle af New Yorks højdepunkter næsten for dig selv. Seværdigheder, som f.eks. Brooklyn Bridge, har forholdsvist få besøgende, når vejret er dårligt, især når det regner om morgenen eller tidligt på aftenen. Regnen kan også skabe en speciel atmosfære, så det er ideelt, hvis du gerne vil tage billeder i et særligt øjeblik.

Regn i New York - Times Square

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev