Regn i New York

Regn i New York

Regn i New York er ikke en sjældenhed, så det hænder sig, der er dårligt vejr i storbyen. Der er dog ingen grund til bekymring! Hvis du ser mørke skyer uden for dit hotelværelse, og du spekulerer på, hvad man kan lave, når det regner i New York, så har du her nogle tips til ting at lave, når vejret er dårligt i New York. En regnvejrsdag i NYC behøver ikke at betyde, at hele dit dagsprogram ryger i vasken.

Contents

Regn i New York

Hvis nedbørsradaren eller vejrudsigten for New York spår om regn, så er der ingen grund til bekymring. Det kan godt ske, det kommer til at regne, men det betyder ikke nødvendigvis, at det kommer til at styrte ned hele dagen. Vejret i New York kan være ret skiftende grundet vinden fra Atlanten, så ofte varer en regnbyge ikke så længe. Og som vi danskere siger: “Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.” Med den rette attitude og en paraply er byen stadig smuk og dejlig. Der er med andre ord ingen grund til at lade lidt regnvejr ødelægge din ferie i New York.

Det hjælper selvfølgelig, hvis du sørger for at pakke en vandtæt jakke, som f.eks. en let regnjakke, du kan trække over hovedet. Mange regnjakker kan rulles sammen, så de ikke fylder særligt meget i kufferten. Du kan købe en paraply på næsten ethvert gadehjørne. De fleste materialister, såsom Duane Reade, og delier sælger paraplyer for under 10 $. Alternativt kan man ofte låne en paraply på hotellet. Vandtætte sko er det også en fordel at have med, men gummistøvlerne kan du godt lade blive derhjemme.

Hvis du på forhånd ved, hvad du vil se og lave i New York, og du er fleksibel, så er dårligt vejr ikke et problem. Muligheden for fleksibilitet er også grunden til, jeg anbefaler at købe et rabatkort. Med sådan et behøver du ikke på forhånd at lægge dig fast på en dato, du vil besøge en attraktion. Dermed har du muligheden for at vælge at besøge f.eks. Top of the Rock en anden dag end oprindeligt planlagt, hvis vejret viser sig at blive dårligt.

Aktiviteter når det regner i New York

New Yorks regn kan gøre byen til en mindre indbydende metropol fra tid til anden. Som nævnt kan du dog få en god tur, selv med meget nedbør, hvis du er lidt fleksibel. Til spørgsmålet om, hvad man kan lave i New York, når det regner, kan jeg kun sige: “Næsten alt!” Nedenfor finder du mine forslag til ting at lave, når der er regn i New York, inddelt i forskellige kategorier.

Museer  – ideelt, når det regner i New York

New York byder på verdensberømte museer, og de er gode at tage på, når det regner i New York. Ikke alene kan du her holde dig i tørvejr, men samtidig kan du lære en masse spændende ting. Selv hvis museer ikke var med i din oprindelige dagsplanlægning, så kan selv jeg, som ellers ikke er så vild med muser, anbefale at besøg. Se f.eks. en alsidig udstilling med våben og rustninger på Metropolitan Museum of Art, eller prøv flysimulatoren på Intrepid Sea, Air and Space Museum. 9/11 Museum er endnu et museum, jeg kan anbefale enhver at besøge. Her kan du lære om terrorangrebet den 11. september og se forskellige artefaktor, der knytter sig dertil.

Rejser du til The Big Apple med børn? Så kan visse museer også være en sjov aktivitet. American Museum of Natural History er absolut et besøg værd. Især dinosaurskeletterne bliver jeg imponeret over, hver gang jeg er der. Du kan nemt bruge timevis på det naturhistoriske museum, og herefter er det formentligt holdt op med at regne i New York. Hvis du har købt et New York Pass, så bør du også Rise NY på Times Square. Her kan du opleve byen New York på en sjov måde. Forskellige emner, der har formet New York City, f.eks. skyline og film, kulminerer i én uforglemmelig oplevelse: en flyvetur over byen.

Regn i New York - 9/11 Memorial Regn i New York - Brooklyn Bridge

Regnvejr i New York  – perfekt til en musical

Intet får dig til at glemme det dårlige vejr i New York som en musical. Udover at jeg i forvejen anbefaler enhver at opleve en Broadway-musical, så er det en hyggelig aktivitet for hele familien, især når vejret i New York ikke viser sig fra sin bedste side. Mens regnen siler ned udenfor, kan lade dig fortrylle af Aladdin, Chicago eller Lion King. Mens du nyder den gode underholdning inde i varmen, tørrer dit regnvåde tøj, og der er en god chance for, at regnen er holdt op igen, når showet sluttet. Selv hvis stadig regner, så kan du i det mindste synge og danse gennem Manhattans gader som Gene Kelly i den berømte musical “Singin’ in the Rain.”

Sportsarrangementer  – undslip New Yorks regn

På en regnfuld eftermiddag i weekenden eller en hverdagsaften i New York, hvor planerne går i vasken, hvad gør man så? Mange newyorkere vil anbefale at tage til en kamp med deres favoritteam. Og den anbefaling kan jeg kun bakke op om! For det første behøver det ikke at være dyrt at tage til et sportsarrangement, især ikke hvis du bestiller billetter online. For det andet, så er der vitterligt en kamp næsten hver dag, og for det tredje så er det rigtigt underholdende at heppe på spillerne sammen med de lokale.

Om efteråret og vinteren, hvor det er sandsynligt, der kommer regn i New York, kan du tilbringe en hyggelig aften i selskab med Knicks eller Nets. Madison Square Garden og Barclays Center er gode steder at varme sig, for her er det kun spillernes trøjer, der kan blive våde! Tag et kig på sportskalenderen for New York, og se, hvilke kampe der bliver spillet.

Tag på shopping, når vejret er dårligt i New York

Hvis museer ikke lige er din kop te, men du gerne vil tilbringe en time eller to i tørvejr, så er et shoppingcenter et godt sted at søge hen. Det største shoppingcenter på Manhattan ligger i Financial District. Det heddet Westfield World Trade Center, og det byder ikke alene på et stort antal butikker, også arkitekturen er imponerende. Eftersom alle butikkerne er indenfor, og shoppingcentret ligger i forlængelse af en subway-station, så kan du endda holde dig tørskoet på vejen derhen. Hvis du allerede er blevet våd, så kan du i det mindste købe dig noget nyt tøj her.

Opholder du dig ikke i nærheden af Downtown, og vil du gerne undslippe regnvejret i Central Park, så er der også et shoppingcenter ved Columbus Circle, som hedder The Shops at Columbus Circle. Det er ikke kun et godt sted at shoppe, for du kan også købe lækker mad i Whole Foods eller spise på en af centrets restauranter. Nær High Line ligger The Shops & Restaurants at Hudson Yards. Herfra kan du nyde en god udsigt til Vessel i tørvejr, og samtidig kan du komme forrest i køen til at bestige Vessel, når solen igen skinner.

Indendørs forlystelsesparker i New York

En regnvejrsdag i New York kan tilbringes i en af de indendørs forlystelsesparker i nærheden af New York. I American Dream Mall, som du kan komme til med offentligt transport eller taxa, finder du bl.a. Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe handler om de animerede figurer, der er centrale for de forskellige attraktioner. Forlystelsesparken er sjov for både store og små. En dagstur fuld af sjov i vandet er DreamWorks Water Park. Denne svømmehal har hurtige vandrutsjebaner, men også ting for de små. Sammen med bølgebassinet er parken sjov at besøge med børn. Udover Nickelodeon Universe og DreamWorks Water Park kan du opleve livet under vandet i SEA LIFE Aquarium eller besøge LEGOLAND Discovery Center.

New York i regnvejr – madmarkeder

Hvis du alligevel er i Hudson Yards, så bør du lægge vejen forbi Mercado Little Spain, hvor du kan få varmen og købe spanske delikatesser. Så snart jeg får en lækker tortilla, så holder jeg op med at tænke på regnen. Madmarkeder er generelt gode at tage på, når det regner i New York. Foruden Mercado Little Spain er der en bred vifte af indendørs madmarkeder rundtomkring på Manhattan.

Det mest berømte er vel nok Chelsea Market i Meatpacking District. Her kan du ikke blot smage på retter og lækkerier fra alle verdenshjørner, men du kan også tage på shopping. Eftersom det hele er overdækket, kan du undslippe regnen et godt stykke tid her. Foretrækker du italiensk mad, så er Eataly lige noget for dig. Det originale marked ligger nær Flatiron District, med der er også en afdeling Downtown. Du kommer dermed ikke til at kede dig, når det regner i New York.

Besøg berømte bygninger

Regner det stadigvæk, og er du ved at løbe tør for gode idéer? Så tag med metroen til Grand Central Terminal, hvor et sandt arkitektonisk vidunder venter dig. Stationen byder på et imponerende vægmaleri, det berømte amerikanske flag og et gyldent stationsur, så det er et ideelt sted at tage billeder. Her kan jeg tilbringe timer bare på at kigge på menneskemylderet! Foruden den flotte arkitektur har Grand Central også et udvalg af butikker og restauranter, så her kan du nemt tilbringe en helt dag, hvis det skulle være.

Er Grand Central for larmende og menneskefyldt for din smag? Så udforsk i stedet Public Library! Men vær stille! Her er den eneste lyd, du hører New Yorks regn, der slår mod taget. Det er det perfekte sted at undslippe regnen, og du kan tilbringe mange stille timer med at læse bøger i The Rose Main Reading Room. Hvis du ikke er en læsehest, så kan du i stedet nyde godt af den gratis wi-fi eller oplade din smartphone, mens du betragter de andre biblioteksgæster. Måske støder du endda på bibliotekets spøgelse, ligesom i filmen “Ghostbusters.”

Er du typen, som ikke har noget imod regn i New York? Det er perfekt, for så kan du nyde godt af at have nogle af New Yorks højdepunkter næsten for dig selv. Seværdigheder, som f.eks. Brooklyn Bridge, har forholdsvist få besøgende, når vejret er dårligt, især når det regner om morgenen eller tidligt på aftenen. Regnen kan også skabe en speciel atmosfære, så det er ideelt, hvis du gerne vil tage billeder i et særligt øjeblik.

Regn i New York - Times Square

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev